promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egy peremciklon hoz viharos szelet Magyarországra – mutatjuk, hogy mikor fog lecsapni
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közben a szokatlan januári időjárás miatt Magyarországon ismét megdőlt a melegrekord.

Olyan időjárás uralkodott mostanában, hogy napközben akár lenge tavaszi kabátban is kimerészkedhettünk az utcára. Ennek persze mindenki örül, mivel lehet spórolni a mostani időszakban a rezsin Magyarországon.

Közben január másodikán Fülöpháza Hattyús-szék állomáson 18,2 fokig melegedett a levegő, ezzel pedig újabb melegrekordot jegyezhettünk fel.

Az Időkép arról számolt be, hogy csütörtökön egy tőlünk északra elhaladó peremciklon közelíti meg Magyarországot, melynek hidegfrontja várhatóan estére az északi tájakra is megérkezik. Ettől még csapadékra és nagyobb lehűlésre nem kell számítani, azonban a nyugatias szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat az északi tájakon. Ebben annyi a jó hír, hogy ez kisöpri a ködöt, valamint a szmogot is, így napos idő lesz a zavaró szél ellenére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az éjszaka első felében jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható helyenként gyenge esővel. Később északnyugat felől egyre többfelé felszakadhat a felhőtakaró, de a hajnali, reggeli órákban ismét terjeszkedhet a köd, illetve a rétegfelhőzet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között valószínű. Főleg északon lesz hűvösebb, szélre pedig nem igazán kell számítani.

Szerdán sok felé süthet ki a nap hazánkban, délutántól azonban északnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet a kevésbé felhős tájakon is. A köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken szitálás, a nap második felében főként északon gyenge eső is előfordulhat.

A délnyugatira, délire forduló szelet az esti órákban már nagyobb területen kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, délnyugaton ennél melegebb is lehet Magyarországon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás