promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: tiszta őrület, ami a következő hetekben vár ránk Magyarországon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fényévnyi távolságba látnak a meteorológusok, és ezt prognosztizálják.

A legvénségesebb vének is aligha emlékezhetnek arra, hogy volt-e valaha 16–18 fokos, szinte tavaszias meleggel kecsegtető újévkezdet. Pedig most ezt vár ránk, vagyis a fehér karácsony után a fehér szilveszter is elmarad.

Péntek estétől északon, északkeleten tartósan borult, párás idő várható, ám a kevésbé felhős részeken is hamar párássá válhat a levegő, majd melegfronti felhőzet húzódik hazánk fölé. Helyenként gyenge eső, szitálás előfordulhat. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon hajnaltájt már megélénkülhet – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között valószínű.

Szombat reggeltől az északi, északkeleti harmadban tartósan rétegfelhős, párás maradhat az idő, ott csak kisebb körzetekben szakadhat fel a felhőtakaró. Másutt változó vastagságú fátyol-, és némileg kevesebb középszintű felhőzet szűri, zavarja a napsütést. Néhol gyenge eső, a felhősebb részeken szitálás előfordulhat. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúlon élénkülhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakul, a tartósan borult tájakon 4 és 7, míg a kevésbé felhős részeken 9 és 14 fok közötti értékek valószínűek. Délnyugaton azonban 15, 16 fok is lehet.

A távolabbi előrejelzés hasonló képet mutat, a kemény tél továbbra is látóhatáron kívül, sőt, a következő napokban mondhatni, fényévnyi távolságra kerül a Kárpát-medencében. Igen enyhe levegő árasztja el térségünket a magasban, így máris veszélybe kerülnek az egy évvel ezelőtt szilveszterkor, illetve újévkor felállított melegrekordok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás