promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: őrület, hogy milyen idő lesz szilveszterkor Magyarországon – mutatjuk a térképet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ettől függetlenül most még egy hidegfront tart Magyarország felé.

Sokan szurkoltak neki, de nem volt fehér karácsony Magyarországon, és a hajnali fagyoktól is elköszöntünk egy időre. Persze a mostani időszakban a többség köszöni szépen a rezsikímélő időjárást, mert legalább nem kell csúcson járatni a fűtést.

Egy gyenge hidegfront okoz némi változást, de ettől abszolút nem kell tartani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csökken a hőmérséklet, de Magyarországon sok helyen fog kisütni a nap. Felhősávok vonulnak majd nyugatról keletre, de eső nem valószínű.

A déli szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, másutt jobbára gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható. Ma este azért készüljünk hidegebbre, mert 0 és -6 fok között mozoghat a hőmérséklet Magyarországon.

Csütörtökön fátyolfelhős lesz az ég, de emellett alacsonyszintű felhőzet is képződik, így általában felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Összességében délnyugaton várható kevesebb, északkeleten több felhő Magyarországon.

Elsősorban az északi országrészben hajnalra köd is képződhet. Kisebb eső, szitálás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében a keleti országrészben. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A hajnali -5, +2 fokról kora délutánra a felhősebb északi tájakon mindössze +1 és +8 alakul a hőmérséklet.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken egy melegfront felhőzetéből szórványosan előfordulhat kevés eső, majd szilveszterkor Magyarország nagy részén már nem várható csapadék.

Őrület, de az év utolsó napján délnyugaton 16-17 fok is lehet. Ide kattintva lehet megnézni a térképet, miképp fog alakulni a helyzet hazánkban. Ez már tényleg szinte tavaszias időjárás.

Állítólag változás a január elsején sem jön, hasonlóan meleg, tavaszias időben lesz részünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás