promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: egész Kárpát-medencét elárasztja a hideg levegő, Magyarországon a csapadéké lesz a főszerep
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét eljön Magyarországra a hűvös, csapadékos „nem szeretem” idő.

Az utóbbi napokban már rengetegen tapasztalhatták, hogy milyen hóesésben, hidegben munkába járni, illetve biztos, hogy páran feljebb is nyomták már a fűtést, hiszen nem akartak fázni. A havazásnak megvan a maga szépsége, viszont az esőt nem sokan szeretik így télen. Nos, van egy rossz hírünk, ugyanis holnap sem maradunk csapadék nélkül, akármennyire is reménykedtünk az ellenkezőjében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalban túlnyomóan borult lesz az ég, egyre több helyen ered majd el az eső, és még ónos esőre is számíthatnak az emberek, legfőképpen Borsodban. A szél mérsékelt marad, a hőmérséklet pedig -1 és +4 fok körül fog mozogni az országban – vagyis ez sem lesz egy kifejezetten enyhe hajnal, így érdemes felkészülnünk rá.

Pénteken a nap hátralévő részében továbbra is az erősen felhős, borús idő lesz jellemző, de néhol felszakadozhat a felhőzet. A déli és keleti megyékben záporok, zivatarok is előfordulhatnak, az északnyugati tájakon pedig havas eső, havazás, illetve helyenként ónos eső is lehet. A Dunántúlon erősebb széllökésekre számíthatunk, az ország északi részén, 2, illetve 8 fok körül alakul a hőmérséklet, a többi helyen pedig 9 és 15 fok körül – sokan „nem szeretem” időnek hívják ezt a borús, csapadékos időjárást.

Alább megtekinthető a met.hu videós időjárás-előrejelzése, amiből kiderül, hogy a Kárpát-medencébe hideg levegő fog beáramlani:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás