promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos hír a horvát nyaralást tervezőknek, magyar autósokat érintő bejelentést tett az EU
Borítókép:  Pixabay
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még inkább vonzó lesz innentől kezdve egy horvátországi üdülés, pompás hírrel szolgálhatunk a magyar autósok számára.

Történelmi szépségű városok, mesés tengerpart, kedvező árak, optimális távolság - nem véletlenül nagy kedvence a magyaroknak Horvátország. Arról már novemberben is írtunk, hogy az Európai Parlament úgy határozott, hogy a horvátok minden feltételét teljesítették annak, hogy beléphessenek a schengeni övezetbe. 

Az övezetnek egyébként Horvátország, Bulgária, Írország, Ciprus és Románia kivételével minden uniós tagállam, emellett Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc is a tagja.

Az EP tehát úgy döntött, hogy Zágráb készen áll a csatlakozásra, ami felettébb jó hírnek bizonyulhat a magyar autósok számára is, hiszen jelentősen egyszerűbb lesz átsuhanni a magyar-horvát határon.

Friss hír, hogy január 1-től 73 átkelőhelyen szűnik meg az ellenőrzés a horvát-magyar és a horvát-szlovén határon, ezt Davor Bozinovic horvát belügyminiszter jelentette be - írja a 24. Egész pontosan előbbinél 15, utóbbinál pedig 58 átkelőhelyen haladhatnak át zavartalanul az autósok az újévtől. A légi határokon az ellenőrzéseket azonban csak 2023. március 26-tól szüntetik meg.

Ez annyit jelent, hogy a horvát állampolgároknak nem kell többé felmutatniuk a dokumentumaikat a határátlépésnél"

– tette hozzá Bozinovic. 

Az elkövetkezendő időszakban az érintett tagállamoknak el kell távolítaniuk minden olyan akadályt, ami a szabad átkelést meggátolhatja a belső határokon és a közúti határátkelőhelyeken. Horvátország is hasonlóképp cselekszik majd, szabad áramlást biztosítanak az áruknak, szolgáltatásoknak és az utazó embereknek is. Ha minden jól megy, a több kilométeres sorok valamelyest enyhülhetnek a nyári szezonban Horvátország schengeni tagságának köszönhetően.

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás