promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtébolyodik Magyarország időjárása - bedörren egy olyan légtömeg, amire nem számítottunk
Borítókép:  Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere.

Úgy tűnik, hazánk időjárása nem igazán tudja eldönteni, hogy mit szeretne: jön egy melegfront, majd érkezik a nyakunkba a sarkvidéki fagyos légtömeg. Katalin kopogott, tehát karácsony locsogni fog a néphiedelem szerint, azonban tartogat számunkra meglepetéseket az elkövetkezendő pár nap is.

A következő 36 órában várható, hogy a sarkvidéki légtömegek eltávolodnak Magyarország környékéről, és valamivel enyhébb levegő kúszik a Kárpát-medence közelébe. Kedd hajnalban csökken a felhőzet, derült égboltra számíthatunk. Délutánra hószállingózás, hózápor és gyenge havazás is várható, az ország nyugati részében viszont nem lesz csapadék. Hajnalban -3 és -9 fok között alakul a hőmérséklet, tehát érdemes lesz jó alaposan betakarózni, na meg persze jöhet a sapka, sál odakintre, egészen a korai óráktól kezdve. 

Holnap napközben kevés felhőzetre számíthatunk, és több órás napsütésre is, ami igencsak szokatlan az elmúlt nap időjárása után. A hőmérők -3 és 4 fok közé kúsznak fel, az északkeleti országrészben lehet ennél kicst hűvösebb. Számottevő csapadékra nem kell készülnünk. A következő napokat azonban egy szó jellemez majd a leginkább: változékonyság.

Szerdán előbb egy melegfront jön, csütörtöktől pedig két meditárran ciklon is érkezik, amelyek hűvös, nedves levegőt hoznak magukkal, így a fejfájósoknak érdemes felkészülniük a kellemetlenebb, frontérzékenyebb napokra. Minden eshetőségre ügyelni kell, a réteges öltözködés magától értetődő, de célszerű sapkát és esernyőt is magunknál tartani, hogy semmiképp ne érjen minket meglepetés az égiektől. 

Tekintsd meg a met.hu időjárás-előrejelzését videós formában is! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás