promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási fordulat elé néz Magyarország időjárása, a Mikulás váratlanul zord jutalmat hagyott hátra
Borítókép:  Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hét második felétől számíthatunk a fordulatra Magyarország időjárását tekintve. 

Arról már írtunk a napokban, hogyha Katalin locsog, a karácsony kopog. Ezek alapján az ünnepekre igazi télies, fagyos időjárásra számíthatunk. Úgy tűnik, beigazolódik a néphiedelem. De ne szaladjunk annyira előre, nézzük, hogyan alakulnak az elkövetkezendő napok.

Nedves léghullámok hálózzák be a Kárpát-medence térségét a napokban, egyelőre folytatódik a csapadékos időjárás. Csütörtök estére már fagypont alá szaladnak a hőmérők az ország számos pontján, és egyelőre még nem igazán lesz felhős az ég. Péntek hajnalra vastag ködre lehet számítani. Holnap napközben a délelőtti órákban kisüthet a nap az ország egyes pontjain, délutánra beborul, és magas esély mutatkozik a csapadékra. A hőmérséklet csúcsértéke várhatóan 1-5 Celsius-fok között alakul majd. 

Pénteken kisebb enyhülés érkezik, 4 és 11 fok között lesznek a csúcsértékek, gyakori esőzésekkel. Szombattól kezd el beáramlani a hűvösebb idő országunk fölé, az Alpokban már havazásra is lehet számítani. 

A fordulat, amiről a címben beszéltünk, a következő: vasárnaptól óriási lehűlés zúdul Magyarországra. A nappali órákban fagypont környékén állhatnak be a hőmérők, viszont kedd-szerda magasságában az éjszakákon akár -6 és -10 közötti hőmérsékletet is tapasztalhatunk. 

Érdemes tehát rétegesen öltözködni, hiszen fagyos december elé nézünk. A kora reggeli, hajnali órákban az autósoknak célszerű fokozottan ügyelni a ködfátyolos időjárás miatt.

Tekintsd meg a met.hu időjárás-jelentését is!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás