Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Így készülj, ha autóba ülsz a hétvégén, Magyarországon nyakunkba zúdul az égi áldás

Így készülj, ha autóba ülsz a hétvégén, Magyarországon nyakunkba zúdul az égi áldás

Időjárás

Így készülj, ha autóba ülsz a hétvégén, Magyarországon nyakunkba zúdul az égi áldás

Időjárás

Promotions 12:12

Nem kímél minket az időjárás a hétvégén: csapadékra, viharokra és hóesésre is számíthatunk.

Mediterrán ciklonok sora éri majd el hazánk térségét a napokban, hűvösebb, télies időjárásra lehet számítani. A ciklonok központja hazánk felett tornyosul majd, és hideg levegőt hordoz magával. A mai napon napközben lesz ennek a jelenségnek a csúcspontja, többféle várható majd csapadék, zivatar, de akár viharok is. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 Celsius-fok között alakul majd, így érdemes lesz rétegesen, melegen öltözködni. Az Alföld déli részén lesznek a legmelegebb csúcsok, a legalacsonyabbak pedig az északkeleti régiókban. A Dunántúlon erős széllökések is lehetnek.  

Szombaton az délutáni, esti órákban halmazállapotot válthat a csapadék, így hóesésre, havazásra is lehet számítani, elsősorban a Tiszántúlon. 

Érdemes tehát a téli gumikat felhelyezni, és fokozottan odafigyelni vezetés közben, már csak amiatt is, mert a hajnali és reggeli órákban sűrű köd boríthatja be hazánkat. A holnap elhaladt mediterrán ciklon után egy újabb képződik, amely ismét csapadékos időt hoz magával. Vasárnap a ciklon középpontja távolodóik tőlünk, az ország déli pontjain várhatóak viharok, az ország magasabban fekvő területein pedig további havazásokra lehet számítani. A hétvégén egyébként az éjszakai órákban már fagypont környékén alakulhat a hőmérséklet. 

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria