promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mediterrán ciklon, havazás és köd csap le Magyarországra, ez az időjárás nem lesz a magyarok kedvence
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken sem lesz éppenséggel kellemes Magyarország időjárása, hidegre, havazásra és csapadékra számíthatunk.

Akinek van ablaka és esetleg korán kel, az már egy ideje tapasztalhatja, hogy rengeteg helyen hatalmas a köd, fázósak a hajnalok és még az eső is rakoncátlankodik. Ezt az időjárást hívják sokan „nem szeretem” időjárásnak, hiszen ilyenkor semmihez sincs kedve az embernek – most pedig azzal a rossz hírrel kell szolgálnunk, hogy sajnos pénteken sem lesz jobb a helyzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalban leginkább borult, erősen felhős lesz az égbolt, de pár helyen kiszakadozhat a felhőzet, főleg nyugaton és középen. A köd persze megmarad, majd rázendít az eső is, hogy igazán jól induljon a nap. A légáramlás gyenge, illetve mérsékelt marad, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig 2 és 8 fok között lesz.

Pénteken a nap további részében is a borult idő kapja a főszerepet, elvileg csak este kezd majd csökkenni nyugaton a felhőzet, de egyébként szinte végig esni fog az eső, így érdemes esőkabátot, vagy esernyőt vinnünk, akárhova is megyünk. Az északi hegyekben, illetve észak-keleten délután már havazásra és akár erős széllökésekre is lehet számítani – a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, illetve 11 fok között várható.

Ezt a nem túl mesés pénteki időjárást leginkább egy újabb mediterrán ciklon formázza az Időkép tájékoztatása szerint, szóval ideje elővenni a vastagabb kabátot, a sapkát, és az ország egyes területein akár még hógolyó csata is előfordulhat.

Itt lehet megtekinteni a MET.hu videós előrejelzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás