Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mediterrán ciklon, havazás és köd csap le Magyarországra, ez az időjárás nem lesz a magyarok kedvence

Mediterrán ciklon, havazás és köd csap le Magyarországra, ez az időjárás nem lesz a magyarok kedvence

Időjárás

Mediterrán ciklon, havazás és köd csap le Magyarországra, ez az időjárás nem lesz a magyarok kedvence

Időjárás

Promotions 16:56

Pénteken sem lesz éppenséggel kellemes Magyarország időjárása, hidegre, havazásra és csapadékra számíthatunk.

Akinek van ablaka és esetleg korán kel, az már egy ideje tapasztalhatja, hogy rengeteg helyen hatalmas a köd, fázósak a hajnalok és még az eső is rakoncátlankodik. Ezt az időjárást hívják sokan „nem szeretem” időjárásnak, hiszen ilyenkor semmihez sincs kedve az embernek – most pedig azzal a rossz hírrel kell szolgálnunk, hogy sajnos pénteken sem lesz jobb a helyzet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek hajnalban leginkább borult, erősen felhős lesz az égbolt, de pár helyen kiszakadozhat a felhőzet, főleg nyugaton és középen. A köd persze megmarad, majd rázendít az eső is, hogy igazán jól induljon a nap. A légáramlás gyenge, illetve mérsékelt marad, a legalacsonyabb hőmérséklet pedig 2 és 8 fok között lesz.

Pénteken a nap további részében is a borult idő kapja a főszerepet, elvileg csak este kezd majd csökkenni nyugaton a felhőzet, de egyébként szinte végig esni fog az eső, így érdemes esőkabátot, vagy esernyőt vinnünk, akárhova is megyünk. Az északi hegyekben, illetve észak-keleten délután már havazásra és akár erős széllökésekre is lehet számítani – a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, illetve 11 fok között várható.

Ezt a nem túl mesés pénteki időjárást leginkább egy újabb mediterrán ciklon formázza az Időkép tájékoztatása szerint, szóval ideje elővenni a vastagabb kabátot, a sapkát, és az ország egyes területein akár még hógolyó csata is előfordulhat.

Itt lehet megtekinteni a MET.hu videós előrejelzését:

Borítókép: Illusztráció / Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria