promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzasztó idő szakad Magyarországra, az OMSZ már ki is adta a figyelmeztetést
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra szóló figyelmeztetést adott ki. Nézzük, milyen időjárás várható a hét utolsó napján.

Az OMSZ tartós és sűrű köd miatt adta ki a figyelmeztetését, amely egész Magyarországra érvényes. Úgy tűnik, hogy vasárnapon is marad a héten megszokott borús és szomorkás, kora télre hajazó időjárás.

Sokfelé lesz párás, ködös az idő délelőtt, azonban a nap második felére a köd feloszlik. Számottevő csapadék nem várható, viszont felhős égbolt annál inkább. Az Időkép szerint napközben a Dunántúlon és északon megmarad a szürke, nyirkos időjárás, ritka napsütés esetleg az ország déli és keleti megyéiben várható. 

Vasárnap hajnalban 0 és 6 Celsius-fok között alakult a hőmérséklet, napközben a ködös, borús tájakon 6-9 fokra lehet számítani, azonban a már említett déli és keleti megyékben elérhetik a 11-15 fokot is a hőmérők.

A frontérzékenyek fellélegezhetnek végre, a mai napra nem várható fronthatás. A nyirkos idő miatt az arra érzékenyeknél megfigyelhető fáradékonyság, aluszékonyság. Ha kíváncsi vagy a jövő hét várható időjárására is, nagyjából hasonló időre lehet számítani, mint azt megszokhattuk a mostani héten. Nyirkos, borús, borongós napok várhatóak, élénk széllel, napközbeni 10-15 fokkal. A reggeli ködök általánosak lesznek, szerdától pedig már csapadékra is lehet számítani az országban.

Érdemes tehát mindenképpen rétegesen öltözködni az elkövetkezendő napokban, hetekben, illetve körültekintően, figyelmesen közlekedni az utakon a hajnali és kora reggeli órákban. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás