promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: rég látott Magyarország olyan hidegfrontot, ami most közelít felénk, de valahol tornádó is volt
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olyan, mintha egy félelmetes horrorfilmre ülnél be, de vígjátéknak tűnik az egész.

Már lélekben felkészült Magyarország nagy része, mivel sokszor említettük mi is, hogy egy hidegfront tart hazánk felé. Mindig úgy gondolja az ember, hogy ha érkezik a hidegfront, akkor jön a viharos szél, a rengeteg eső, de most egyikre se kell számítani.

Olyan ez, mint egy ügyetlenül elkészített horrorfilm, amin félni akarna az ember, de inkább csak nevet rajta. Tehát a mostani csütörtökön érkező hidegfronttól sem kell tartanunk, ami északnyugat felől érkezik meg Magyarországra.

Az Időkép előrejelzése szerint a front átvonulását az északnyugatira forduló és helyenként megélénkülő szél jelzi majd, illetve kevés helyen - főként délnyugaton és keleten, északkeleten - kisebb eső is kialakulhat. Szóval olyan hidegfront ez, amit már rég láttunk, mert a tipikus őszi időhöz képest semmilyen nagyobb kellemetlenséget nem fog okozni.

Délutánra 11 és 17 fok közé melegszik a levegő, a kezdetben naposabb déli-délkeleti tájakon lesz melegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzése szerint pénteken Magyarország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel. Az északi szél a keleti tájakon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Magyarországon nyugodt az időjárás, de volt olyan hely Európában, ahol tornádó csapott le. Az Időkép számolt be róla, hogy kedden őrületes zivatarok csaptak le Portugáliára. Lisszabonban villámárvíz öntötte el az utakat, sőt egy tornádó is végignyargalt a város egy részén.

Az ilyen esemény igazán szokatlan a portugál fővárosban. A tornádóról természetesen videó is készült. Na, nálunk ilyet a hidegfront biztosan nem fog csinálni holnap.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás