promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: tornádó csapott le Európában, fejfájós idő vár a magyarokra
Borítókép:  Illusztráció / Pixabay
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ahogy a tegnap esti órákban közöltük, kettős fronthatás érkezik a hétvégére Magyarország fölé, amely a fejfájósokat felettébb érzékenyen érintheti. Délen, Portugáliában tornádó pusztít, így azt hiszem, mindent összevetve szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

A kellemes, gyakran napos és 15-20 Celsius-fok környékén mozgó ősznek lassan búcsút inthetünk, érkezik a téli világ, Petőfi szavaival élve. Nagy panaszra nem volt eddig okunk a héten, viszont ma és az elkövetkezendő napokban egy enyhe hidegfront érkezik, amelyet szinte azonnal követ egy melegfront is.

Sűrű köd lesz a jellemző péntektől Magyarország területén, a mai napon a Tiszántúlon csapadékra is lehet számítani. Napközben 11-16 Celsius-fok környékén alakul a hőmérséklet, amely ideális kirándulóidő lehet annak, aki a pénteket aktív pihenéssel szeretné tölteni. A hét hátralévő részében kicsit hűvösebb időjárás lesz, országszerte 8-11 Celsius-fokra lehet számítani, így tehát érdemes rétegesen öltözködni. A fejfájósok a fronthatás miatt fogyasszanak sok folyadékot, és ügyeljenek a megfelelő mennyiségű pihenésre. 

Nem mindenhol ennyire rózsás a helyzet azonban, Floridában hurrikán és trópusi vihar érhet partot, amely elérheti az 1-es erősségű hurrikán fokozatot is. Európa déli részét sem kíméli az időjárás, a napokban mi is beszámoltunk arról, hogy Lisszabonra tornádó csapott le, egészen megdöbbentő videók és képsorok érkeznek a portugál fővárosból. Az aszályhelyzet rendeződni látszik a térségben, villámárvíz és tornádó is végignyargalt a városon, amely több ízben gyökerestül csavart ki fákat.

Mi alig hittünk a szemünkben az alábbi videó láttán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás