promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: elronthatja a hétvégét a gigantikus kettős fronthullám, ami Magyarország fölé érkezik
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szép lassan beköszönt a hamisítatlan téli időjárás. 

Nagy okunk panaszra eddig nem volt ősszel az időjárással kapcsolatban, a napsütéssel tarkított órák száma meglepően magas volt mostanság, illetve a téli fagyok sem köszöntöttek be. A héten meglepően nyugodt volt az idő, azonban az elkövetkezendő napokban ebbe kíméletlenül beleszól előbb egy hideg, majd pedig egy melegfront. 

Sűrű ködre is számíthatunk majd az ország legtöbb pontján, illetve rétegfelhőzet lesz jellemző. A beköszöntő hidegfront rövid és enyhe lesz, azonban mögötte érkezik egy melegfront is, így a kettős fronthatásra érzékenyeknek érdemes felkészülni a kissé nehezebb napokra. Péntek hajnalban Magyarország fölött kitisztul az ég, kivéve a Tiszántúlon, ahol felhősebb, csapadékosabb időjárásra lehet számítani. 

A minimum hőmérséklet 4 és 9 Celsius-fok között alakul majd péntek hajnalban, napközben felszakadozik a köd, és 11-16 Celsius-fok környékére számíthatunk, illetve a már említett melegfrontra is. A hét hátralévő részében ezután maradandó, sűrű ködre lehet számítani, illetve sajnos megérkezhetnek a napközbeni 10 Celsius-fok alatti értékek is. 

Érdemes tehát rétegesen öltözködni péntektől, illetve a frontra érzékenyeknek sok folyadékot fogyasztani és ügyelni a megfelelő mennyiségű pihenésre. Ha bővebb részletekre lennél kíváncsi a következő napok időjárását tekintve, nézd meg a met.hu legfrissebb videóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás