promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: ijesztő idő lesz halloweenkor, vagy elő kell vennünk az esernyőt halottak napján? Mutatjuk, hogy mire kell számítanod

Heti időjárás: ijesztő idő lesz halloweenkor, vagy elő kell vennünk az esernyőt halottak napján? Mutatjuk, hogy mire kell számítanod

Időjárás

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közeledik a november, de a hőmérséklet még nem fog drasztikusan visszaesni.  

Egy szavunk sem lehet, mert Magyarország térségében elég enyhe volt az október. Mondhatjuk úgy is, hogy igazi rezsikímélő volt az időjárás. Most is egy anticiklon befolyásol mindent, ami cseppet sem hoz ijesztő időt halloweenkor, bár ködre számítani kell, de esőre nem igazán.

Természetesen mutatjuk azt is, hogy mindenszentek valamit halottak napján milyen időre kell számítani, és elő kell-e vennünk az esernyőt.

Az Időkép arról írt, hogy ezen az estén is marad a szürkeség, elsősorban északkeleten akár kisebb ködszitálás kíséretében, és a Hold is csak Magyarország néhány részén bukkanhat elő. Naplemente után jellemzően 10-14 fokra számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn november elsején is tartósan borult, párás idő várható, a látási viszonyok napközben csak lassan javulnak. A rétegfelhőzet felszakadozása és ezáltal több-kevesebb napsütés főleg csak a Dunántúlon várható, de ott sem tartósan. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 11 és 15 fok között alakul, esőre pedig nem kell számítani.

Kedden halottak napján marad a borult, párás idő. Ekkor a Dunántúlon kívül már a Dél-Alföldön is előbújhat a nap. A délkeleti, majd délnyugati szél a Dunántúl északi részén megélénkül. A hajnali 7, 12 fokról kora délutánra 12, 16 fokig emelkedik a hőmérséklet, ahol kisüt a nap, ott enyhébb idő várható. Az esernyőt otthon hagyhatjuk, mivel Magyarországon nem kell számítani csapadékra.

Szerdán nappal a ködfoltok zsugorodnak. Helyenként szitálás, néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél főleg a Kisalföldön megélénkül. Hajnalban 7, 12, kora délután 12, 16 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ott enyhébb időre számíthatunk.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. A ködfoltok napközben zsugorodnak. A délkeleti, keleti szél néhol megélénkül. Hajnalban 2, 11, kora délután 11, 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hajnalban ködfoltok lehetnek. Nyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső, záporeső. Az északnyugatira, északira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali 3, 11 fokról kora délutánra 12 és 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Aztán végre belecsöppenünk a hétvégébe, és jön a szombat, de itt is felhős napra számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Élénk, helyenként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. Hajnalban 3, 11, kora délután 10, 16 fok lesz a jellemző.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lehet az ég. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 1, 10, kora délután 10, 16 fokot mérhetnek.

Borítókép:  Profimedia

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás