promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi köze a Különben dühbe jövünk-nek a Halloweenhez? A legnagyobb rajongók sem tudják ezt Bud Spencer és Terence Hill filmjéről
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Van egy kapcsolat a Különben dühbe jövünk és a Halloween között, amiről talán nem is tudtál.

A Különben dühbe jövünk-et 1974-ben mutatták be Olaszországban, de Magyarországon csak 1977-ben került a mozikba. A film nemcsak Bud Spencer és Terence Hill egyik legismertebb közös filmje, de Marcello Fondato egyetlen filmje, amiben a két pofonosztó együtt szerepel.

A vígjátékot a mai napig játsszák az RTL Magyarország csatornáin: most éppen az RTL Három sugározta őket, de gyakran vetítik a Film+-on és az RTL-en is. A Kincs, ami nincs-nek például már hosszú évek óta egy olyan verzióját adják, amiből kivágták az egyik jelenetet.

Most egy olyan érdekességet hoztunk a legendás páros egyik filmjéről, ami egy dologban kapcsolódik a Halloween-hez. A Különben dühbe jövünk lökött pszichoterapeutáját alakító Donald Pleasence egy igen foglalkoztatott színész volt a 60-as, 70-es években, ennek ellenére mégsem volt olyan híres. A tengerentúlon például szinte nem is ismerték őt, de Európában is csak kisebb körökben. Az angol színészről tudni kell, hogy eléggé megválogatta a szerepeit: mikor a Halloween című film rendezője, John Carpenter megkereste őt dr. Sam Loomis szerepével, Pleasence őszintén bevallotta, hogy nem érti a történetet és nem tetszik neki a forgatókönyv; elmondása szerint csak azért volt hajlandó leülni Carpenterrel tárgyalni, mert a lánya imádta a rendező előző filmjét, A 13-as rendőrőrs ostromát.

Végül elvállalta a szerepet, és a Halloween-szériának köszönhetően az egész világon megismerték őt. Donald Pleasence összesen öt Halloween-filmben játszotta el az orvost, aki mániákusan üldözte a fehérmaszkos sorozatgyilkost, Michael Myers-t. Ehhez a horrorfranchise-hoz kötődik egyik utolsó alakítása is: 1995 mutatták be a Halloween - Az átok beteljesül-t, amiben utoljára játszotta el Loomis karakterét. A színész nem sokkal a forgatás után hunyt el.

Ugyan a világhírnevet a Halloween-nak köszönhette, a Bud Spencer és Terence Hill-rajongóknak mindig is a Különben dühbe jövünk dilis Dokija marad, aki az egész film alatt répát evett, tejet ivott, és őrült diktátor módjára ordibálta, hogy

„Nein! Nein!”

Az alábbi videóban belenézhettek, hogy milyen alakítást nyújtott a Halloween-ban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás