promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: anticiklon kebelezte be Magyarországot, ahol nemrég még jégeső volt – mutatjuk, kell-e hasonlóra számítani
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon nagyon úgy néz ki, hogy a köd lesz a legizgalmasabb dolog, ami történik.

Valószínűleg kevesen gondolták, hogy hazánkban október végén még jégeső lesz. Persze a vihar csak súrolta Magyarországot, de így is elkapott néhány helyet. Az Időkép meg is mutatta az nem mindennapi fotókat. Ha ez nyáron történt volna, akkor bizony nem döbben le senki, de így más a helyzet.

Sokan úgy vélik, hogy annyira kacifántos most az időjárásunk, hogy a november hozhat még meglepetéseket.

Nagy izgalmakra azonban ne számítsunk a következő napokban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat is arról számolt be, hogy egy anticiklon kebelezte be Magyarországot, ezért is alakul ilyen kellemesen a hőmérséklet.

Ma este újra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, a ködös tájakon szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul, szélre pedig abszolút nem kell számítani.

Pénteken A köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Ezzel szemben az Északi-középhegység, valamint az Észak-Alföld területén tartósan borult, párás idő várható, azonban csapadékra nem kell számítani.

A változó irányú szél Magyarország nagy részén gyenge marad, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon a délire forduló szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a derült tájakon 20 fok közelében, míg a tartósan borult területeken 15 fok alatt marad.

A meteorológiai szerint nem lesz nagy változás a hosszú hétvégén sem, szóval a rossz időtől nem kell tartanunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás