promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb drágulás jön Magyarországon, amit az emberek többsége már nem fog tudni kifizetni
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az járt jól, aki még időben igyekezett eljutni a fogorvoshoz rendbe tenni a fogait.

Alig lettünk túl a koronavírus-járványon, most az orosz-ukrán háború borítja fel teljesen Európa gazdaságát. Nem lehetett tovább húzni a dolgot, így Magyarországon is elszálltak a rezsiköltségek.

Közben elég elmenni a boltba, ahol csak hüledezni tud az ember. Az élelmiszerláncok mindig csak kicsiket emelnek az árakon, de a végösszegen mindenki látja, hogy nagyon nehéz spórolni. Az energiaárak növekedése miatt közben a legtöbb szolgáltatás ára is emelkedik, amit képtelenség kikerülni.

A magyaroknak most már azt is be kell kalkulálniuk, hogy ha valamiben a magánrendelést választják, akkor ott is többet kell fizetniük. Sokan, ha lehetőségük nyílt rá, akkor inkább a magánfogorvosi rendelők mellett tették le a voksukat az állami helyett, de ez most lehet változni fog.

Az ATV híradója számolt be róla, hogy akár 30 százalékkal is drágulhat a fogorvosi ellátás a rezsi- és az alapanyagköltségek emelkedése miatt. Ez azt jelenti, hogy egy szimpla foghúzás 23 ezer forintba kerülhet, míg a fogkőleszedés akár 30 ezer forintba is. A fogorvosok azt mondják, a jelenlegi helyzetben nem tudnak mit tenni, így kénytelenek áthárítani a páciensekre a költségnövekedést.

Az ATV megemlíti, hogy az alapanyagok és a gyógyszerek ára fél évvel ezelőtt emelkedésnek indult, és ehhez jönnek még pluszban a megemelkedett számlák. Dr. Radánovics Nagy-Dániel fogorvos kiemelte, hogy spórolni nehéz, mert jó minőségű alapanyagokat muszáj használni, az eszközöket működtetni kell, a rendelőben pedig nem fagyhatnak meg a páciensek.

Így azonban megtörténhet, hogy sokan már nem fogják tudni megengedni maguknak a magánfogorvost. Az állami rendelőkben emiatt sokszorosára nőhet a betegszám, ami nagyobb várólistákat is jelent. Van olyan terület Magyarországon, hogy egy fogszabályozásra akár másfél évet is várni kell.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás