promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: megdöbbentő dolog történt Magyarországon – legközelebb csak három év múlva lesz részünk ilyenben
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A csapadékra persze nem kell ennyit várni, mivel az időjárás-előrejelzés szerint már holnap is kaphatunk a nyakunkba, de nem lesz vészes.

Rengetegen voltak kíváncsiak, hogy milyen lesz az időjárás kedden, mivel október 25-én részleges napfogyatkozás volt megfigyelhető Magyarországról, legalábbis bizony részeiről. Ugyebár napfogyatkozásról akkor beszélünk, amikor a Hold pontosan a Föld és a Nap közé kerül.

A csúcspont most az volt, amikor Hold a Nap egyharmadát takarta el 12 óra 25 perckor. Nem mindenhol volt felhős az ég Magyarországon, így ide kattintva az Időkép cikkében találtok néhány igen látványos fotót.

Utánanéztünk, és a következő részleges napfogyatkozást 2025. március 29-én lehet elcsípni Magyarország területéről. Teljes napfogyatkozás 2024. április 8-án lehet majd látni, de csakl Észak, valamint Közép-Amerikában. Magyarországon teljes napfogyatkozást 2081. szeptember 3-án láthatunk majd, szóval addig még sok víz lefolyik a Dunán.

A többséget persze biztosan jobban érdekli, hogy láthatjátok-e majd a Napot a következő napokban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma még néhány helyen felhős az ég, de csapadékra nem igazán kell számítani A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, csak néhol lehet ennél hidegebb.

Szerdán a köd és rétegfelhőzet kiterjedése fokozatosan csökken, napközben ezek feloszlását követően gyengén vagy közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék az ország döntő részén nem lesz, de a még ködös tájakon néhol szitálás, délután pedig egy-egy gyenge eső előfordulhat. Csak a Dunántúl északi felén élénkülhet meg a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű.

Az Időkép beszámolója szerint a hónap végéhez, valamint a hosszú hétvégéhez közeledve szinte nyárias idővel búcsúzik az október Európa nagy részén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás