promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: figyelmeztetést adott ki a meteorológia – pénteken érkezik az igazi mélypont
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországot közben már szerdán bekebelezi egy hidegfront, de ettől nem kell annyira tartani.

Egy szavunk se lehet, mert az október eddig az igazán a kellemes arcát mutatta. Az anticiklon szépen elintézte, hogy Magyarországon még ne kelljen a csúcson járatni a fűtést. A rezsikímélő időjárás persze nem marad velünk végig, szóval fel kell készülni, hogy szép lassan egyre hidegebb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egy hidegfront fog megérkezni szerdán. Nagy viharokra hála égnek nem kell számítani, és a legtöbb helyen nem is kell magunkkal cipelni az esernyőt. A front főleg északkeleten, keleten okozhat záporokat.

Az északnyugati, északi szelet élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. Ma este és holnap hajnalban legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között mozog majd, de lesz ez rosszabb is sajnos.

Az Időkép figyelmeztet mindenkit, hogy péntekre virradóra lehet a leghidegebb az utóbbi időben, szóval jön a mélypont. Északkeleten akár -1, -2 fokig is hűlhet a levegő, a keleti országrészben a szélvédett helyeken többfelé várható talajmenti fagy, a még kint lévő, fagyérzékeny növényeket mindenképp érdemes védett helyre vinni. Ezt valószínűleg sokan nem tették meg, de innentől fogva érdemes.

Ide kattintva át lehet böngészni a hideg, illetve melegrekordokat. Látni fogjuk, hogy pénteken hajnalban azért elég messze leszünk a leghidegebb ponttól.

1908-ban igazán didereghettek a soproniak, mivel anno október 21-én -10 fokig hűlt le a hőmérséklet. A legmelegebb nem is olyan rég, 2019-ben volt Adonyban, amikor is 28 fokot mértek. Akkor valóban igazi nyári idő volt Magyarországon.

Fokozatos enyhülés és csapadék szombattól valószínű. A következő napokban derül ki ugyebár, hogy milyen időre kell számítani hétvégén. A jelenlegi jóslatok szerint a hőmérséklet azért már jelentősen vissza fog esni szombaton, és nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás