promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alaposan átver minket az időjárás! Senki se dőljön be a napos, kellemes ősznek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Közel sincs itt a kellemes őszi idő, hamar visszatér az eső, és jön vele a köd is.

Bár most úgy tűnhet, mintha az esős időjárás visszavonulót fújt volna, csak rövid ideig örülhetünk a derűs. napos, kellemes őszi időnek. Nem véletlen, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat is azzal a címmel tette ki a legújabb előrejelzési videóját, hogy "Az esernyőt ne felejtsük", ugyanis egy nagy átverésnek lehetünk most szemtanúi. Az időjárás alaposan megtréfál mindenkit Magyarországon, pedig az esős idő közel sem hagyta el térségünket.

Hétfő éjszaka keleten is felszakadozik, csökken a felhőzet. A derült tájakon nagy területen sűrű köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik. Hajnalban a Dunántúlon ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Estefelé a déli megyék fölé záporok, zivatarok sodródhatnak, majd az éjszaka második felében már nagyobb számban is kialakulhatnak záporos csapadékgócok. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között valószínű, azonban az északi völgyekben ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Kedden a köd, illetve rétegfelhőzet nagyrészt feloszlik a délelőtt folyamán. Alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Délelőtt kisebb záporok helyenként kialakulhatnak, de a csapadék nagy része a déli óráktól nyugat felől érkezik, majd fokozatosan kelet felé vonul. Többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül, megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás