promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: itt ébredhetsz esőre Magyarországon szeptember első napján, de azt is mutatjuk, mire számíthatnak az F1-es pilóták hétvégén
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közben elkeserítő tény, hogy a meteorológiai ősz megérkezésével egyre sötétebb lesz Magyarországon.

Sokan a mostani időjárást szeretik jobban, mert nincs az a nagy kánikula, de mégis kellemes a hőmérséklet. Az persze rossz hír, hogy jóval hamarabb fog sötétedni Magyarországon. Budapesten például már 6 óra után kel fel a nap, és este fél 8 tájékán nyugszik.

Ez nem meglepő, mert holnap szeptember elseje, és megkezdődik a meteorológiai ősz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint estétől elsősorban a Dunántúlon várható több, a Duna-Tisza közén kevesebb helyen eső, zápor. Ettől keletebbre, északkeletebbre egyre kisebb a valószínűsége csapadék kialakulásának. Az északkeleti szelet sok helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön a legtöbb helyen borongósan indul a nap, majd nagyobb eséllyel az északi megyékben szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet nagyobb területen, ott akár többórás szűrt napsütés is lehet. Napközben nagyobb eséllyel hazánk délnyugati, déli harmadában számíthatunk időszakosan esőre, záporra.

A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos dél-dunántúli tájakon akár 20 fok alatt is maradhat. Ide kattintva érdemes követni az élő radartérképet, hogy hol vannak csapadékos területek Magyarországon.

Visszatértek a Forma-1-es versenyzők a nyári szünetről, és a belga versenyhétvége után jön a Holland Nagydíj. Az Időkép újra kielemezte, hogy az F1-es csapatoknak kell-e esővel számolniuk.

Állítólag az időmérőn felhős lesz az idő, szóval lesz rá esély, hogy az eső bekavar szombaton, de vasárnap a futamon már nem biztos. A Forma-1-es versenyzők 22-25 fok közötti hőmérséklettel fognak találkozni a Holland Nagydíjon. Max Verstappen rajongói biztosan meg fognak őrülni.

Hazánkban pénteken főleg keleten lehet eső, és hétvégén is számítani kell néhány helyen csapadékra.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás