promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: erre tényleg nem lehet felkészülni, ami most jön – Az Alföld lesz a legrosszabb helyzetben
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon itt is dőlhet meg a melegrekord.

Az országos tisztifőorvos legmagasabb szintű hőségriasztást adott ki Magyarország egész területére péntek éjfélig. Péntekig fokozódik a meleg, ezen a napon elérhetjük a 39-40 fokot is, és itt még egy melegrekord is veszélyben lesz.

Ám nézzük meg először, hogy mi vár ránk addig. Most az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint a mai napon az északkeleti határvidéken (Borsod, Szabolcs megyék térsége) fordulhat elő vihar, de erre jelenleg csekély az esély.

Most éjszaka derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég, és csapadékra sem kell számítani sehol. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 22 fok között valószínű.

Csütörtökön még országszerte igazi strandidő várható. A holnapi napon esőre sem kell szinte sehol sem számítani, ami nem igazán tesz jót aszálynak. A Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik a déli, délnyugati szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet már 33 és 39 fok között valószínű.

Az Időkép szerint inkább a pénteki melegrekord van veszélyben. Az augusztus 19-ére vonatkozó napi melegrekord 39,2 fok jelenleg, melyet 1946-ban Debrecenben regisztráltak. A pénteki hidegfront előoldali helyzetben délies áramlás lesz úrrá a Kárpát-medencén, ami még inkább melegíti az időt.

Kicsit ismét kettészakad az ország a pénteki napon, mert nyugaton 30-33 fokot, míg az Alföldön a 38-39 fokot mérhetünk akkor.

Az OMSZ hozzátette az előrejelzésében, hogy a hidegfront ugyan pénteken megérkezik, ám a korábbi napokhoz képest úgy néz ki, hogy lassabban vonul át felettünk, így az ünnepi hétvégére jelentősen megnövekedett a csapadék esélye.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás