promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA olyan fotót hozott nyilvánosságra a Marsról, amelynek láttán sokan sokkoltak, most végre a szakértők is megszólaltak, hogy tisztázzák a kép eredetét
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy újabb rejtélyes kép után kaptunk racionális magyarázatot.

Az elmúlt időszakban rengeteg kép látott napvilágot a Marsról, ahol éppen történelmi léptékű küldetést teljesít a Perseverance és a Curiosity marsjáró, a kutatások végén pedig lehet, hogy választ kaphatunk az emberiséget évtizedek óta izgató nagy kérdésre, hogy volt-e élet a Marson, és ha volt, akkor meddig. A két szupergép az elmúlt években számtalan érdekességgel kápráztatta el az emberiséget, a NASA nagy marsi projektje során pedig rengeteg olyan fotó is nyilvánosságra kerül, amelyekről bizony élénk diskurzus alakul ki az internetes berkekben, sokan pedig azonnal földönkívüliek után kiáltanak.

Az utóbbi időben az egyik legnagyobb kommentháborút kivívó kép az úgynevezett "marsi kapu" rejtélye volt, a szakértők azonban ennél a fotónál is racionális magyarázattal jöttek elő. Nemrégiben pedig egy spagettiszerű dolog tűnt fel a NASA kütyüjeinek kamerája előtt, a képet a Perseverance készítette még július 12-én, a fotó láttán pedig rengeteg elmélettel álltak el az interneten.

Sokan még valamiféle marsi féregre is gyanakodtak, ám a NASA szakemberei tisztázták a dolog eredetét, semmiféle idegen tárgyról vagy élőlényről nincs szó, ez csupán a felszálló és leszálló egység egy darabkája, tehát a marsjáró egy igazán földi dolgot kapott lencsevégre, amely a küldetés közben került a vörös bolygó felszínére.

Mi is pontosan a korábban spagettinek elnevezett tárgy?

Az Independent nyomán a Tech World is beszámolt róla, hogy egy úgynevezett Dacron-háló, amely egy gyantába áztatott, szintetikus szál, és valószínűleg a hővédő takaró része volt a Perseverance landolásakor, tehát a marsjáró egy olyan tárgyat fotózott le, amely az ő érkezésekor került a bolygó felületére. Ez nem az első alkalom, hogy az egyik marsi jármű lefotózza a saját darabját, korábban egy ejtőernyő akadt fotóvégre.

További lélegzetelállító képek a Marsról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás