promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezik az igazi pokol Magyarországra – erre kell felkészülnie mindenkinek
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szokásos heti időjárás előrejelzésünknek csak azok fognak örülni, akik már várták a hőségriadót.

Néha kaptunk a nyakunkba egy kis hidegfrontot, ami lenyomta a hőmérsékletet Magyarországon, de innentől csak napról napra melegebb lesz, és sajnos hűsítő csapadékra sem nagyon lehet számítani, maximum elszórtan egy gyors zivatar formájában.

Az Időkép arra készít fel mindenkit, hogy szerdán akár még a melegrekord is megdőlhet. Anno még 1994-ben Szeghalomban mértek 37,9 fokot Magyarországon. Az oldal összerakott egy térképet is, hogy nagyjából mire kell készülni ezen a napon, amit ide kattintva értek el.

A Dunántúlon lesz valamennyivel hűvösebb, de ez a különbség szinte semmi – mindenhol pokoli lesz a hőség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn sok napsütés várható, de főleg az Északi-középhegység térségében előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken 11-14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Kedden is sok lesz a napsütés, de a nyugati és északi tájakon időszakosan több lehet a felhő, és azokon a tájakon zápor, zivatar is előfordulhat. A hajnali 14-22 fokról, délután 32-37 fokig melegszik fel a levegő.

Szerdán a napsütés mellett a Dunántúl nyugati, délnyugati részein alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15 és 23, a maximum 33 és 38 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható. Az ország döntő részén nem valószínű csapadék, de néhány helyi zápor, zivatar kialakulhat. Csütörtökön a hajnali 15-23 fokról délutánra 33 és 38 fok közé melegszik fel a levegő. Pénteken hajnalban 16-24, délután 34-39 fok valószínű.

Szombaton átmenetileg megnövekszik a felhőzet, nagyobb területen előfordulhatnak záporok, zivatarok. Hajnalban 16-24, délután 28-35 fok várható. Vasárnap napos és felhős tájak, valamint időszakok egyaránt lehetnek. Ekkor is nagyobb területen van esély zápor, zivatar kialakulására. A minimumok 13 és 20, a maximumok 29 és 34 fok között alakulnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás