promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: eszméletlen lesz az éjszaka, aztán péntek 13-án robban a nyár
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Változatos, sőt kiszámíthatatlan idő lesz, érdemes átböngészni az előrejelzést.

Csütörtök estétől a gomolyfelhők feloszlanak, majd az éjszaka második felében az északi, északnyugati tájakat szakadozottabb frontfelhőzet éri el. Arrafelé ekkor már egyre nagyobb számban alakulhat ki zápor, zivatar. A nyugatias szél többnyire mérsékelt marad. Zivatarok környezetében azonban erős, viharos széllökések előfordulhatnak – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken több fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Péntek reggeltől szakadozott frontfelhőzet vonul dél, délkelet felé, a Tiszántúlon, illetve a nyugati megyékben emellett is erőteljes lesz a felhőképződés. Ezek ellenére az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap, de határozottabb tisztulás a délután második felében kezdődik észak, északnyugat felől. Több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, azonban így is lesznek olyan területek (nagyobb eséllyel az ország középső részén), amelyek szárazon maradnak. Elsősorban a keleti tájakon heves zivatarok kialakulására is kedveznek a feltételek. Az esti órákra csökken a csapadékhajlam. A szél mindenütt északnyugatira fordul, és nagyobb területen kísérhetik erős lökések. Zivatarok környezetében viharos szélrohamokra is számítani lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között valószínű, a Dél-Alföldön a magasabb értékekkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás