promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: bárhol lecsaphat egy vihar, amit jégeső is kísérhet Magyarországon – mutatjuk, hogy mikortól jön az elkeserítőbb változás
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Több helyen Magyarországon még jégeső is volt a mai napon, szóval tényleg mindenre fel kell készülni.

Ahogyan a magyar lakosság nagyja tapasztalta, bárhol kialakulhat a semmiből egy hatalmas zivatar, szóval érdemes kémlelni az Időkép radarját. Annyi biztos, hogy az esernyőt nem árt betenni a táskánkba a következő napokban.

Kecskemétet és Kötcsét a jég is elverte. Ott apró szemű jégesőről érkezett észlelés, amiről az Időkép számolt be.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint záporok, zivatarok nagyobb része az esti, késő esti órákban lecseng, a gomolyfelhők többsége ellaposodik, feloszlik, egyes területeken ki is derül az ég. Az éjszaka második felében már csak elvétve fordulhat elő kisebb zápor. Néhol párássá válhat a levegő. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 12 fok között alakul.

Szerdán fátyolfelhők és a többórás napsütés mellett magasba tornyosuló gomolyfelhők képződnek, amelyekből elsősorban a délutáni, kora esti órákban ismét több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. A légmozgás általában gyenge vagy mérsékelt lesz, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében előfordulhatnak erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 20 és 26 fok között várható.

Az OMSZ szerint gyökeres változás péntektől körvonalazódhat az időjárásunkban, de ez sem jelent jó hírt. Itt egy mediterrán ciklon és egy északra lévő ciklon frontja összekapcsolódhat, és Magyarország felett hullámot vethet, ami azt jelenti, hogy több zivatarra és záporra kell számítani, ami még szombaton is kitarthat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás