promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: nagyon rossz hírek érkeztek, szóval sokaknak nem fog tetszeni az OMSZ előrejelzése
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tavaszias idővel indul a május, de sokszor fog leszakadni az ég jövő héten. Az időjárás előrejelzésünkben megmutatjuk nektek melyik napokon vigyetek magatokkal esernyőt.

Nagyon sokan örülnek neki, hogy fokozatosan melegszik az idő, de hála égnek hőség sincs. Persze ez Magyarországra igaz. Az időkép például nem rég mutatott be egy érdekességet, hogy Pakisztánban 49 fokos forrósággal indult a május. Ez bizony rekord ebben az évben.

Hazánkban persze kellemes lesz a hőmérséklet, és maximumom 26 fok lehet a maximum, amit mérhetünk az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Azonban lássuk, hogy melyik nap kell záporok, zivatarokra számítani Magyarországon.

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar, kisebb eséllyel a déli megyékben. A szél helyenként élénk, zivatar térségében átmenetileg erős lehet. A leghidegebb órákban plusz 3 és 11, délután 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden felhősebb lesz az ég és ekkor is szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarok térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 5 és 11, a legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Szerdán, csütörtökön és pénteken szintén többfelé lehet zápor, zivatar. A szél zivatarok térségében lehet erős, akár viharos. Szerdán hajnalban 5 és 12, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet. Csütörtökön a minimumok 6 és 11, a maximumok 20 és 26 fok között lesznek. Pénteken a hajnali 6-12 fokról délutánra 20-25 fokig melegszik fel a levegő.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétvégén sem ússzuk meg, és ekkor is lehetnek zivatarok. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű. Vasárnap hajnalban 6 és 11, délután 16 és 21 fok közötti értékeket mérhetnek.

A lényeg, hogy egész héten érdemes figyelni az Időkép radarját, hogy hol fog lecsapni egy kiadós vihar.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás