promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: pénteken egy hidegfront csillapíthatja a brutális hőséget
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az év legmelegebb napja után, pénteken egy hidegfront csillapíthatja a brutális hőséget. Záporokra, zivatarokra és viharok széllökésekre számíthatunk, amelyek néhány fokkal lehűtik a hőmérsékletet.

 

Az elmúlt napokban olyan forró volt a hőmérséklet, hogy lassan tényleg csak medence partján, vagy a légkondicionált szobában lehet elviselni a kánikulát. Csütörtökön a hőség veszélye miatt már nyolc megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pénteken azonban egy hidegfront véget vet a szörnyű melegnek. 

Az OMSZ előrejelzése szerint pénteken délelőtt napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, majd az érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés.

Délutánig kis eséllyel, késő délutántól viszont már nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul és megélénkül, de főként a Zemplén térségében végig délnyugati marad a légáramlás. Zivatarok mentén erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 37 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.

 [[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás