promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: apokaliptikus lesz a hangulat! Sivatagi porfúvással fokozódik a fojtogató hőség
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tűző napsütés és szárazság várható szerdán, a hőmérséklet hamarosan akár a 40 fokot is elérheti. Íme a holnapi időjárás-előrejelzés.

Folytatódik a hőség, ráadásul Afrika felől szaharai por érezik a térségbe, ami tovább fokozhatja a sivatagi hangulatot Magyarországon is – a nagy mennyiségű szaharai por Európa mediterrán területeit egyébként már elérte, elhomályosítva a naplementét.

Magyarországon holnap is tűző napsütésre kell számítani, felhők csak elvétve lesznek az égen, csapadék sehol sem valószínű. Rossz hír, hogy sajnos a levegő már éjszakára sem tud majd eléggé lehűlni, gyenge lesz a légmozgás, így a legtöbb helyen a hajnal sem hoz felfrissülést.

Délutánra 33 és 39 fok közé melegszik a levegő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 16 és 23 fok között valószínű.

Az országos tisztifőorvos a legmagasabb szintre emelte a hőségriadót, ami csütörtök éjfélig lesz érvényben 

– számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A forróság csütörtökön tetőzik, akkor a maximumok a 40 fokot is megüthetik.

11 és 15 óra között semmiképp se tartózkodjunk a napon, míg tart a hőségriadó, de ha mégis, akkor gondoskodjunk a megfelelő ruházatról, és egy kalap sem árt, ha nem akarunk napszúrást kapni. Napozni természetesen egyáltalán nem ajánlott ilyenkor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás