promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Müller Cecília hőségriadót jelentett be – erre kell figyelnünk a kánikulában
Borítókép:  MTI Fotó/Botár Gergely
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Keddtől beindul az őrületes kánikula, így harmadfokú hőségriadó van érvényben csütörtök éjfélig.

A legmagasabb szintre emelte a hőségriadót Müller Cecília országos tisztifőorvos, ami csütörtök éjfélig lesz érvényben. Néhány helyen akár 40 Celsius-fok is lehet a hőmérséklet, szóval biztosan melegrekordok fognak megdőlni. Enyhülésre csak a hétvégén lehet számítani.

Pénteken egy hidegfront érkezik, így akár 10-12 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

Nos az már kiderült, hogy Tyrion Lannister mivel védekezik a hőség ellen:

Ez az, ami abszolút nem ajánlott. Az a legbiztosabb, ha 3-4 liter alkoholmentes folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, és a vitamin, valamint az ásványi anyag pótlásra is oda kell figyelni.

11 és 15 óra között semmiképp se tartózkodjunk a napon, de ha mégis, akkor gondoskodjunk a megfelelő ruházatról, és egy kalap sem árt, ha nem akarunk napszúrást kapni. Napozni természetesen egyenesen öngyilkosság ilyenkor.

A tartós hőség különösen veszélyezteti a kisgyermekeket, az időseket, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket, de az egészséges szervezetet is megterheli.

Akinek van légkondicionálója, az bizony vesse be, de sokat segít az éjjeli szellőztetés, valamint a többszöri hűvös zuhany is.

A felfrissülés majd két hullámban érkezik az Időkép szerint, így szombaton pár fokkal a péntekinél is alacsonyabb csúcsértékeket mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás