promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Marad a nyári meleg, jövő héten akár 30 fokig is felkúszhat a hőmérséklet
Borítókép:  Stephan Schulz / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még nem kell tartani attól, hogy a nyár csak úgy gyorsan eltűnik – marad a meleg idő a jövő héten.

Kiadta a jövő heti előrejelzését Országos Meteorológiai Szolgálat, ami szerint nem kell tartani attól, hogy hirtelen beüt a nagyon őszies időjárás. Kellemes nyári melegben lesz részünk, szóval még nem kell eltenni a fürdőruhát, aki nem szeretné. Az esti lehűlések persze támadnak majd, mert azért csak szeptember van.

  • Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett eleinte még északon, északnyugaton eshet az eső, majd délután főként az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb környezetében szórványosan várható zápor, zivatar. A szél nagy területen megerősödik, olykor viharossá fokozódik. Ettől függetlenül zivatarok idején is lehet viharos erejű széllökés. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz. Napközben 25-30 fokig melegszik fel a levegő, de az Alpokalján ennél hűvösebb is lehet.
  • Kedden általában sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 7 és 15, a maximumhőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.
  • Szerdán is sok lesz a napsütés, csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.
  • Csütörtökön a sok napsütés mellett helyenként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet és egy-egy zápor sem kizárt. A minimumhőmérséklet 9 és 16, a maximumhőmérséklet 24 és 29 fok között várható.
  • Pénteken napos idő várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 10-15 fok lesz. Napközben 24-29 fokig melegszik fel a levegő.
  • Szombaton a sok napsütés mellett főleg a Dunántúlon helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de csapadéknak kicsi az esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.
  • Jövő vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett szakadozott felhősáv vonulhat át északnyugatról délkelet felé. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Megélénkül, több helyen megerősödik a szél, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a maximumhőmérséklet 24 és 30 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás