promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még napokig Magyarországon vendégeskedik Holle anyó
Borítókép:  gyerekkel.com.
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Március 23-a a Meteorológiai Világnap, az időjárás ennek megfelelően igazán érdekesen alakul. Ugyanis időjárásunkat egyrészt a tőlünk északra lévő anticiklon peremén északkeleti áramlással érkező sarkvidéki eredetű levegő, másrészt egy délnyugatra mozgó magassági hidegörvény alakítja. Változásra és így jelentős melegedésre csütörtöktől számíthatunk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kedd hajnalig jellemzően erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, csak északkeleten és a Kisalföldön lehet szakadozottabb a felhőzet. Egy északkelet-délnyugat irányban vonuló csapadékzónából főként az Alföldön és a Dunántúl keleti felén, majd estétől már inkább csak a déli megyékben várható havazás, néhol havas eső.

Kedd hajnaltól észak felől nagyobb területen csökken a felhőzet, kedden az ország északi felén már napos idő várható, délen viszont felhős marad az ég, és további gyenge havazás, havas eső is előfordulhat.

Az északkeleti, északi szelet a nappali órákban sokfelé erős, északkeleten, az Észak-Alföldön és az Alpokalján viharos lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és 8 fok között valószínű.

Előrejlezési modell

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hozzáteszi, hogy az előrejelzési modellek alapján Pécsen – és így tágabb értelemben a Dél-Dunántúlon – egészen szerda estig lehet jellemzően gyenge intenzitású csapadékra számítani. A csapadék halmazállapota általában hó, illetve vizes, tapadó hó lesz. Szerda estétől az országnak azon a részén is jelentősen csökken a csapadék. Csütörtökön a – kisebb eséllyel előforduló – csapadék a meginduló jelentős melegedés miatt már várhatóan gyenge eső vagy zápor formájában érkezhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás