promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli videó az árvíz utáni Budapestről, a víz alatti részek kiemelkedtek

Rendkívüli videó az árvíz utáni Budapestről, a víz alatti részek kiemelkedtek

Borítókép:  Profimedia/illusztráció/Filip Stevanovic / Anadolu/ABACAPRESS.COM
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Pár másodpercbe sűrítve a Duna apadása, így bukkant elő a víz alól Budapesten az alsó rakpart.

Árvíz, áradás, apadás.

Az elmúlt napokban és az elkövetkező napokban is még mindig minden az árvízről, illetve a Duna apadásáról fog szólni majd Magyarországon a hírekben. De míg eddig a hírek fókuszában elsősorban az elöntött területek voltak, illetve az emelkedő vízszint, most az apadásról jönnek már képek és videók. Korábban amúgy az Időkép rendkívüli felvételeket, képmontázsokat közült az elmúlt hónapok időjárási kilengéseiről, ebben pedig a NASA felvételei is segítségükre voltak.

Megnézhettük, hogy perzselte fel a nyári időjárás a Kárpát-medencét, és azt is megnézhettük, hogy a Duna hogyan jött ki a medréből, hogy duzzadt meg, majd árasztotta el a part menti területeket.

Most pedig egy olyan felvétel kerülte fel az Időkép TikTok-oldalára, amely azt mutatja meg nekünk, hogyan vonult el a Duna az alsó rakpartról Budapesten. Hat víz alatt töltött nap után adta vissza a szárazföldnek a területet a megáradt Duna, a víz levonulását pedig pár másodpercbe sűrítve nézhetitek meg, hogy jobban látható legyen a folyamat.

Végül kedd hajnalban vonult ki a területről a Duna.

A Parlamentre néző dunai webkamera felvételein nézhetitek meg ezt a folyamatot. Hétfő reggeler még csak a szalagkorlát bukkan elő, majd szépen lassan láthatjuk az egész rakpartot is, ahogy előbukkan a víz alól. Most a rakpartok takarítása van napirenden, a tervek szerint pedig csütörtökre végezhetnek a budai és pesti rakpartok takarításával. Az InfoRádióban Varga Csaba, a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának főigazgatója nyilatkozott a friss fejleményekről.

Íme a videó, amely megmutatja, hogy kerül újra a szárazföldre a magyar főváros, Budapest egy igazán forgalmas része, amelyet az elmúlt napokban nem használhattunk:

[[vid1]]