promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világszerte a magyarországi árvízzel foglalkoznak, ezt írták a külföldi lapok hazánk helyzetéről

Világszerte a magyarországi árvízzel foglalkoznak, ezt írták a külföldi lapok hazánk helyzetéről

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Így írnak Amerikában és a Közel-Keleten Magyarországról és az árvízről.

A legfrissebb közlések szerint már kedden elhagyhatja a legmagasabb vízszint Magyarországot - ezt Orbán Viktor jelentette be vasárnap reggel az árvízvédelmi operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón. A miniszterelnök hozzátette, hogy a harmadfokú védekezés hosszúságát most még nem lehetett csökkenteni, hétfőre várják azt, hogy számos terület kiesik a harmadfokú minősítésű védekezésből.

A Duna áradása miatt kialakult árvízveszély - ami Közép-Európát, és így Magyarországot is sújtja - kiemelt beszédtéma most nemcsak a mi kontinensünkön, de világszerte is. Külföldi lapok folyamatosan cikkeznek a hazánkban is kialakult helyzetről.

Az amerikai Independent például a napokban egy hosszú videót mutatott arról az olvasóiknak, hogyan érte el a felduzzadt Duna a budapesti Parlament épületét, illetve leírták, hogyan zárták le az utakat és az állomásokat a folyó mentén, ami 24 óra alatt közel egy métert emelkedett.

A közel-keleti Katarhoz tartozó Aljazeera is a Parlamentre húztak fel a saját cikkét, ők azt írták:

„a Duna vize elérte a Parlament lépcsőit, miután a Borisz vihar lecsapott Európára”.

Hozzátették, hogy a heves esőzések és az erős szél a múlt hét óta kiterjedt áradásokhoz vezetett Közép- és Kelet-Európában, 24 ember halálát okozva, városokat és falvakat pusztítva.

Jól sikerült az árvíz miatt szervezett Szuperkoncert

Több, mint 70 ezres tömeg gyűlt össze szombat este a Hősök terén a Szerencsejáték Zrt. által szervezett Szuperkoncerten, ahol Metzker Viktória, T. Danny és Ricky Martin lépett fel. A Szerencsejáték Zrt. a nagyszabású, ingyenes rendezvényével a rendkívüli dunai árvíz sújtotta települések megsegítésére akarta felhívni a figyelmet, a lottótársaság emellett felajánlotta a Napi Mázli nevű játékuk egyheti árbevételt, illetve a helyszíni értékesítésből befolyt összeget teljes egészében az Ökumenikus Segélyszervezetnek adják át.

A Szerencsejáték Zrt. bízik benne, hogy a következő évben is népszerű nemzetközi előadót és a hazai könnyűzene legnagyobb sztárjait tudják majd elhozni a rendezvényükre.