promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Lazán bebringázott az áradó Dunába egy férfi Győrben, ügyet sem vetett a kormányig érő vízre

Lazán bebringázott az áradó Dunába egy férfi Győrben, ügyet sem vetett a kormányig érő vízre

Borítókép:  Facebook / Győr Info / Pannon Puma
Helyi Hírek
Kategória fejléc

A Duna áradása miatt nem állhat le az élet, de a lezárt és elárasztott rakparton való biciklizés veszélyes lehet.

A Duna áradása sokak életét felborítja ezekben a napokban. Ám úgy tűnik, vannak, akik mindent megtesznek azért, hogy az áradás ne befolyásolja a hétköznapi tevékenységeiket. Például ugyanazon a megszokott útvonalon közlekednek kerékpárral, ahol máskor is, ügyet sem vetve arra, hogy kormányig érő vízben kell tekerni.

A Look At The Hungarians nevű Instagram-oldal legújabb gyöngyszeme egy bicikliző, vakmerő férfi, aki Győrben az egyik híd alatt, lassítás nélkül hajt bele az áradó Dunába.

A képre kattintva a videó elindul.

Egy biztos, nem először járja be az útvonalat, valószínűleg csukott szemmel is végig menne rajta, ezért lehet olyan biztos a dolgában. Arra is van módja, hogy menet közben egy könnyed mozdulattal arrébb toljon egy vízi akadályt. Határtalan vakmerősége remélhetőleg nem sarkallt senki mást hasonló cselekedetre, mert bármilyen egyszerűnek is tűnik a biciklis mutatvány, igen veszélyes.

A kommentelők is megosztották a véleményüket a látottakról:

Árvíztagadó

Az új Wesselényi Miklós! Az árvízi biciklis.”

„Akkor ő most tulajdonképpen vízibiciklizik?”

„Egy vad lázadó rocker!!!! Forever Young!!!!”

Győrbe a szomszédos településről, Kunszigetről is érkeztek önkéntes tűzoltók és polgárőrök, akik a vízügy szakembereivel teljesítettek szolgálatot a gáton. A folyók folyamatosan emelkednek, de az emberek összefogása példaértékű - írta a 24.hu.

A megye egyik Duna közeli településén is drámai felvételek készültek. A víz elárasztotta az üdülőövezetet, a házak vízben állnak, az ingatlanokba is befolyt. A tulajdonosok amit tudtak felpakoltak vagy kihoztak a területről, hogy megvédjék értékeiket, nyilatkozta Bazsó Zsolt polgármester. A település többi részét sikerült megvédeni az áradástól, de a Vízügyi Igazgatóság és a Katasztrófavédelem folyamatosan tartja a kapcsolatot Vének vezetőjével.

Lekapcsolják az áramot az árvízzel sújtott területeken

Az MVM Csoport áram- és gázhálózati szolgáltatási területén több településrészt is érinthet az árvíz, várhatóan 11 település árterében szünetelhet az áramellátás. Az E.On szolgáltatási területén több mint 150 helyszínen már megtörténtek a biztonsági kikapcsolások.