promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyerekes anyukákat zaklat a szegedi plázában egy erőszakos férfi, rettegnek tőle, ezt teszi az emberekkel

Gyerekes anyukákat zaklat a szegedi plázában egy erőszakos férfi, rettegnek tőle, ezt teszi az emberekkel

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Egy nőt lökdösni kezdett a bankautomata felé, miután nem akart neki pénzt adni.

Régóta bevett szokás, hogy egyesek magukat adománygyűjtőnek kiadva igyekeznek lehúzni a járókelőket különböző forgalmas helyszíneken. Ezúttal a szegedi plázában történt hasonló, a férfi azonban máshol is rettegésben tartja a helyieket.

Egy nő arról számolt be, hogy az erőszakos férfi lökdösni kezdte őt az automatához, amikor azt mondta neki, hogy nincs nála pénz.

Más is találkozott vele, és mint kiderült, nem csupán a plázában tartja rettegésben az embereket, több bolt bejáratánál is portyázik, és bár eleinte némának tetteti magát, amikor konfliktusba keveredik, kiderül, hogy erről szó sincs – számolt be róla a Bors, aki több rémült embertől is idézett:

„Gyerekes anyukákhoz kimondottan szeret odamenni. Abban az esetben, ha betalál Titeket, menjetek be egy üzletbe és ott majd hívják a biztonságiakat”

– tanácsolta valaki, más azonban inkább a rendőröket javasolta.

„Ilyen eseteknél szerintem nem az a megoldás, hogy a biztonságiaknak szólsz. Rá kell hívni a rendőröket és ők majd elintézik. De én úgy tudom, hogy nem egyedül ténykedik, hanem egy egész banda van, akik ezt művelik, ő csak az egyikük. Érdemes figyelni és vigyázni velük”

– fogalmazott.

A lap megkérdezte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot az eset kapcsán, ám hozzájuk eddig még nem érkezett bejelentés. A beszámolók között azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy ne tévessze meg őket a férfi kezdeti, már-már túlzó kedvessége, hiszen nagyon hamar agresszívvá válik.

Mit tehetünk az erőszakos, zaklató kéregetőkkel?

Jobb már a szemkontaktust sem felvenni az ilyen emberekkel, azt pedig pláne érdemes kerülni, hogy beszédbe elegyedjünk velük, hiszen ilyenkor már ők irányítanak, a játék pedig arra megy ki, hogy pénzt csikarjanak ki áldozataikból. Amennyiben többször is látjuk, vagy más is beszámol az agresszív fellépéséről, érdemes szólni a rendőröknek, akik jogszerűen intézkedhetnek.