promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nagy bajban Budapest egyik legrégebbi cukrászdája: aljas lejáratás zajlik a híres vendéglátóhely ellen

Nagy bajban Budapest egyik legrégebbi cukrászdája: aljas lejáratás zajlik a híres vendéglátóhely ellen

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Hamis negatív vélemények, lejárató kritikák csorbítják a Kunyhó cukrászda jó hírét.

A Kunyhó Budapest egyik legrégebbi cukrászdája, ami 1956-ban nyitotta meg kapuit, miután az alapítója, id. Osváth Péter elegendő tapasztalatot és tudást szerzett a Gerbaud-ban és a szegedi Virág Cukrászdában ahhoz, hogy saját üzlete legyen. Eredetileg a Béke úton, egy parányi kunyhóra emlékeztető cukrászdában volt, majd 10 évvel később átköltözött a Jász utca és a Dolmány utca sarkára, a romos fűszerbolt helyére.

A Kunyhó Cukrászda hamar népszerűvé vált az angyalföldiek körében, majd szépen lassan egész Budapesten elterjedt a híre. A vendégek elsősorban a hely legendás krémese miatt jöttek ide, aminek receptúráján azóta sem változtattak; közel 70 év után is ugyanúgy készítik, mint annak idején az öreg Osváth a Béke úton.

A nyitás óta ugyan eltelt jó néhány évtized, de a cukrászda szellemisége semmit sem változott: még mindig elérhető áron minőségi és házias süteményeket, tortákat kínálnak, emellett tavasztól késő őszig, olasz alapanyagokból készült kiváló minőségű, főzött fagylalttal és parféval is csábítja vendégeit.

Mindezt tapasztalatból is írom, hiszen 5 évig éltem Angyalföldön, és miután megismertük a Kunyhót, azonnal a kedvencünkké vált, és aztán rendszeresen jártunk hozzájuk sütizni. Ez alatt az idő alatt soha semmi negatívumot nem tapasztaltunk, nem voltak problémák a sütemények minőségével, sem a kiszolgálással, így aztán a többi törzsvendéggel együtt mi is meglepődtünk azon, hogy milyen aljas lejáratás indult a Kunyhó ellen.

A cukrászda tulajdonosai a közösségi oldalukon tették közzé, hogy az elmúlt időszakban eléggé megszaporodtak a negatív kommentek és visszajelzések, melyek között vannak, amiknek egyértelműen semmi alapjuk nincsen. A tulajok hangsúlyozták, hogy természetesen vannak jogos kritikák, ám ha hibáznak, azt mindig el szokták ismerni, és kompenzálni szokták a vendéget, viszont volt néhány olyan vélemény, amit indokolatlannak éreztek. Külön kiemeltek egy olyan visszajelzést, amivel kapcsolatban több probléma is felmerült:

„Rosszul lettem a süteménytől. Jeleztem a vezetőség felé. Sok válasz nem érkezett. Csak hogy nem attól lettem rosszul. (mást nem ettem) Az eladók kedvesek aranyosak. De a romlott sütemény miatt nem ér többet egy csillagnál”.

A tulajdonosok állítása szerint hozzájuk semmilyen jelzés nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy bárki is rosszul lett volna a süteményektől, nem beszélve arról, hogy a dolgozók sem tudtak semmiféle panaszról, ami a sütemények minőségéről érkezett volna. A Kunyhó csapata szerint egy rosszakarójuk lehet a háttérben, aki mindenáron le akarja járatni a helyet, és csorbítani akarja a jó hírüket.

„Ez pedig óriási szomorúsággal tölt el bennünket, elvégre, egy közel 70 éves múltra visszatekintő Cukrászdának a hírnevét ilyen egyszerű lenne lerombolni? Mi ezt nem szeretnénk hagyni! Nem tartjuk, fairnek, hogy álprofilokról írogató internethuszárok, és más rosszakarók csorbítsák a Kunyhó hírnevét”

- írták a cukrászda Facebook-oldalán.

Arra kérték a vendégeiket, hogy ha minőségbeli problémákat tapasztalnának, akkor mindenképpen jelezzék a dolgozóknak vagy vigyék vissza a problémás süteményt, hogy orvosolni tudják a dolgot.

A poszt alatt rengeteg törzsvendég írt, hogy mennyire szeretik a Kunyhó Cukrászdát; olyan is volt, aki már 50 éve, egészen kisgyerekkora óta jár ide, és eddig soha, egyszer sem volt problémája semmivel.

A napokban ráadásul megszaporodtak a pozitív értékelések mind a Facebook-oldalon, mint a Google-értékelésen; ebből is látszik, hogy az emberek mindent megtesznek, hogy segítsenek visszaállítani a Kunyhó hírnevét. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki állhat a lejáratás mögött, mivel az illető hamis profilról írta a negatív értékelést.