promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Agresszív vadállatok a magyar autópálya közepén ütöttek egymást a közlekedési táblákkal

Agresszív vadállatok a magyar autópálya közepén ütöttek egymást a közlekedési táblákkal

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Talán erre mondják, hogy felforrt az agyvize.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MKIF) legújabb, rendkívül feszültséggel teli videót osztott meg a „Megáll az ész” című televíziós sorozatukból. A felvételen egy személygépkocsi és egy teherautó sofőrje közötti heves nézeteltérés látható, amely végül olyan fokozott érzelmi kitöréshez vezetett, hogy mindketten közlekedési jelzésekkel ütögettétek egymást az autópálya középső sávjában.

Az incidens következtében a forgalom is teljesen leállt egy meghatározott időre, ami jelentős forgalmi káoszt okozott a környéken.

A heves közlekedési veszekedés az M3-as autópálya egyik átszabott szakaszán történt meg nemrégiben – számolt be részletesen az MKIF a Facebook oldalukon közzétett bejegyzésében. A poszt szerint a konfliktus kiváltó oka a besorolási rendszerben felmerült feszültségek voltak, amikor a piros színnel jelölt teherautó sofőrje megpróbált előnyt szerezni a forgalomban. Ennek érdekében a külső sávban próbált előrehaladni, és bevágott a személygépkocsi előtt, hogy így gyorsabban haladhasson. Ez a kockázatos manőver azonban kudarcba fulladt, és a személyautó vezetője elégedetlenségét többek között a dudák hangos megnyomásával fejezte ki.

A teherautó sofőrje, aki láthatóan türelmetlenné és idegesebbé vált a követő autós reakciói miatt, végül megijedt a helyzettől, és mindkét vezető kiszállt járművükből, hogy személyesen oldják meg a fennálló vitát. A két idegen férfi – akik külföldről érkeztek – hevesen elkezdtek beszélgetni és veszekedni, miközben közlekedési táblákat emelgetve egymásra csaptak. Ez a fizikai összetűzés tovább fokozta a feszültséget, és még több körülötte tartó autóst idegesítette.

Az MKIF, mint az autópálya karbantartásáért és forgalomirányításáért felelős vállalat, erőteljesen felszólítja a közlekedőket, hogy kizárólag a vezetésre összpontosítsanak, és mindig tartsák be a megfelelő követési távolságot, hogy elkerüljék az ilyen típusú konfliktusokat és a forgalmi dugókat. A cég hangsúlyozta, hogy az ilyen heves érzelmi kitörések nemcsak a közlekedők biztonságát veszélyeztetik, hanem súlyos forgalmi problémákat is okozhatnak, amelyek hosszabb ideig tartó dugókat eredményezhetnek.