promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megfizethetetlen a cukrászdai élmény a tűzijáték alatt, esélye sincs az átlag családoknak megkóstolni az Ország Tortáját

Megfizethetetlen a cukrászdai élmény a tűzijáték alatt, esélye sincs az átlag családoknak megkóstolni az Ország Tortáját

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Rengetegen vágynának rá, de csak kevesen engedhetik meg maguknak: igazi luxus idén az Ország Tortája.

A mai nappal kezdetét vette a négy naposra tervezett Szent István napok elnevezésű rendezvénysorozat, aminek a zárópontja most is az idei tűzijáték lesz. A műsor minden eddiginél grandiózusabb: a megszokott hatalmas, majdnem fél órás zűzijáték mellett idén is készülnek drónműsorral, valamint fényfestéssel is és idén még több helyről lehet majd látni a csodálatos műsort.

Ilyenkor szokták bemutatni az Ország tortáját is, ami idén a Mákvirág lett: ízeiben a mákostésztát, a feketeribizlit és a nagymama konyhájának finom süteményillatát idézi meg. Minden évben kiválasztják az ország cukormentes tortáját is, ami most a Zöld Málna fantázianevet kapta. Ebben pisztácia mousse és málna zselé kapott helyet, amit rózsavízzel ízesítettek. A lisztbe került pisztácia és fehércsokoládé is, a tetejét pedig szárított rózsaszirmokkal koronázták meg.

Alapanyagok tekintetében kifejezetten drága süteményről van szó, ez pedig megjelenik majd az árazásban is: 1300 és 2000 forint között fogják kínálni a cukrászdák, tehát egy szelet átlagára olyan 1500-1600 forintra fog rúgni. A drasztikus drágulás miatt több cukrászda idén nem fogja árusítani az ország tortáját, de így sem kell aggódnunk: ha meg akarjuk kóstolni, akkor erre nagyjából 400 cukrászdában van lehetőségünk.

Az árazást hatalmas felháborodás fogadta, hiszen sokan szeretnének ebből a különlegességből enni, ám egy 4 tagú család esetében ez több ezer forintos költség, arról nem is beszélve, ha valahol még szervízdíjjal is megfejelik a számlát. A felháborodott kommentek mindenhol fellelhetőek, sokan úgy érveltek, hogy az országot ünneplő tortából mindenkinek joga lenne enni és ezt is fix, alacsony árassá kellene tenni, mint a Szent István napok többi termékét. A torta hiába drága, még a felháborodás mellett is bőven lesz rá érdeklődő, hiszen két nagy különleges kreációról van szó, aminek a megkóstolása igazi gasztronómia élmény, ehhez pedig nem csoda, ha mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Forrás: Pénzcentrum