promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bejelentés jött az üzemanyagárak változásáról, keddtől ennyiért tankolhatunk

Bejelentés jött az üzemanyagárak változásáról, keddtől ennyiért tankolhatunk

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Bejelentették a keddtől érvényes üzemanyagárakat.

Július 11-én fordult a kocka a hazai üzemanyagárak tekintetében, ekkor kezdtek el ismét csökkenni az árak. Az elmúlt három és fél hétben nem sokat mentek lejjebb a számok, július 11. és 29. között csupán 7 forinttal lett olcsóbb a benzin és a gázolaj literára is - bár mindig hangsúlyozni kell, hogy ezek átlagárak, az országban bőven akadnak olyan benzinkutak, ahol akár 600 forint alatt megúszhatjuk a tankolást.

Mindenesetre amikor a kormány újra felvette a vaskesztyűt és felszólította a nagykereskedőket az üzemanyagárak csökkentésére, valószínűleg mindenki ennél többet várt, vagyis hogy nagyobb mértékben tudnak majd lejjebb szállítódni az árak. Lássuk, hogy most ezen a héten hogyan is néznek ki a hazai árak a szomszédos országokéhoz képest:

Magyarországon jelenleg 609 forintba kerül egy liter benzin, míg 616 forintba egy liter gázolaj, és ebben a keddi naptól sem lesz változás;

  • Ukrajnában 519 forint a benzin, 495 a gázolaj;
  • Romániában 583 a benzin és 594 a gázolaj;
  • Szlovéniában 604 a benzin és 608 a gázolaj;
  • Horvátországban 627 a benzin és 630 a gázolaj;
  • Ausztriában 627 a benzin és 626 a gázolaj;
  • Szlovákiában 631 a benzin és 597 a gázolaj;
  • Szerbiában pedig 642 a benzin és 685 a gázolaj.


Jól látszik, hogy most a régiós átlagárakat tekintve hazánk stabilan középen helyezkedik el, mert nálunk olcsóbban csak Ukrajnában, Romániában és Szlovéniában lehet tankolni, míg Horvátországban, Ausztriában, Szlovákiában, és Szerbiában drágább az üzemanyag. És ahogy már említettük, ebben kedden sem lesz változás, ugyanis bejelentették, mire kell készülni itthon a hónap utolsó árváltozása után.

Július 30-tól nem változnak a nagykereskedelmi árak a benzin és a gázolaj tekintetében. A kutakon jelenleg az alábbi átlagárakon tankolhatunk: 

95-ös benzin: 609 Ft/liter

Gázolaj: 616 Ft/liter.