promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kétségbeesett beszámoló, karanténhoz hasonló időket okozott az óriási kánikula: egy termék szinte teljesen eltűnt a boltok polcairól

Kétségbeesett beszámoló, karanténhoz hasonló időket okozott az óriási kánikula: egy termék szinte teljesen eltűnt a boltok polcairól

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Szinte beszerezhetetlenné vált ez a most nagyon fontos dolog, üresen állnak a boltok polcai, el se indulj ha eddig nem vetted meg.

Egész Magyarország (de a környező országokban is probléma ez) azon dolgozik, hogy valahogy elviselhetőbbé tegye azt a rekordmeleget, amitől most jelenleg az egész lakosság kivétel nélkül szenved. A 40 fokban a legegyszerűbb megoldás, ha az ember bekapcsol valamilyen hűsítő szerkezetet, ventilátort, klímát, mobilklímát. Ha azonban jelenleg nincs ilyen eszköz a lakásban, akkor van egy rossz hírünk. Károly osztotta meg velünk a tapasztalatait, amikor ventilátort akart vásárolni. Mivel hihetetlennek tűntek a leírtak ezért mi is utánajártunk és teljes mértékben meg tudjuk erősíteni, hogy nem egyszerű most ilyen eszközt vásárolni:

Kedves Promotions.hu! Nem szoktam vészmadárkodni, de most azt kell, hogy mondjam, utoljára a karatén idején láttam ennyire lefogyott termékkínálatot. A boltokban üres polcok sorakoznak és nem egy, nem két helyen igyekeztem megvenni azt a ventilátort, amivel a kíméletlen hőmérséklet ellen akartam felvenni a harcot. Korábban már vásároltam egyet a Lidl-ben, kifejezetten kedvező áron, így ismét arra vettem az utam, ahol tájékoztattak, hogy mind elfogyott. Ugyanez megismétlődött még két Lidl-ben. Semmi gond, Google a barátom, árulnak az Aldiban is.

Irány az Aldi, kérdezem, ventilátor esetleg? Elfogyott. Még egy Aldi, hasonló. Nem baj, nem baj. Van még bolt: Auchan. Irány Dunakeszi, kiautóztam, bementem, céltudatosan az eladó felé, magabiztosan megkérdeztem: Merre találom a ventilátorokat? Nevetett és azt mondta, hogy én vagyok aznap a 11. aki ezt keresi, TALÁN holnap kapnak árut, de nem biztos. Itt már kicsit kétségbeestem. Felvilágosított, hogy lehet ellenőrizni az árukészletet: megtettem. Készlethiány az egész országban, talán Soroksáron és Székesfehérváron volt még néhány darab, de nem tudtak arról biztosítani, hogy percről percre frissít az oldal. Na jó, velem nem csesznek ki, akkor Media Markt. Már a bejáratnál találtam egy eladót, akitől immár bátortalanul kérdeztem: ventilátor? Szinte be sem fejeztem, mondta, hogy talán még néhány falra szerelhető van. Másik bolt esetleg...? Válasz azonnal: a legtöbb boltban ugyanez a helyzet.

Kalandjaim ekkor már 4 napja tartottak, utamat üres polcok és hőség szegényezték, de nem adtam fel. Jött a következő tippem: Tesco. Az esélytelenek nyugalmával mentem be: szomorúan hátraballagtam, választásom a Szentmihályi útnál lévő Pólus Center Tescojára esett. Hátul egy egészen nagy műszaki rész található, ahol körülnézve egyszer csak megakadt a szemem valamim: ott volt, teljes valójában, egy kis méretű ventilátor, a legutolsó.

Azonnal lecsaptam rá és szaladtam volna vele a kasszák felé, amikor az eladók meg felém szaladtak, hogy mégis hová hová a ventivel? Értetlenkedve néztem rájuk, amikor kiderült, hogy ez műszaki bolt a bolton belül: máshol kellett fizetni. Nevetve fizettem ki a kasszánál az eszközt és azóta is úgy mesélem, hogy annyira megörültem neki, hogy a sokadik boltban szerencsém lett, hogy azonnal lopni is akartam. Szóval srácok, kitartást.

Mint a cikk elején írtuk, meg tudjuk erősíteni mi is a leírtakat: volt olyan webshop, ahol már csak értesítésre lehetett feliratkozni, hogyha esetleg érkezne áru. Egyelőre áremelkedést a ventilátoroknál még nem tapasztaltunk, de tényleg érdemes minél hamarabb megpróbálni beszerezni ezeket, ha nem szeretnénk megpusztulni a nyáron. Illetve: javasoljuk, hogy az esetleg kórházban fekvő ismerősöknek, rokonoknak, barátoknak mindenképpen próbáljatok meg vásárolni egyet, enélkül ugyanis szinte elviselhetetlen a kórtermek hőmérséklete.