promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetett az OTP Bank, mindenkire vonatkozó, napokig tartó leállás jön hamarosan

Figyelmeztetett az OTP Bank, mindenkire vonatkozó, napokig tartó leállás jön hamarosan

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A hétvégén hibaüzeneteket tapasztalhatunk az online szolgáltatásokban, oka van a rendszer leállításának.

Szinte nincs olyan hét, amikor ne jelentene be valamelyik hazai nagybank változtatásokat a szolgáltatásaiban. Ezeket óriási munka megvalósítani és komplett rendszereket kell leállítani hozzá, ami az ügyfeleket is érinti.

Természetesen ezekről folyamatosan tájékoztatják a közvéleményt, már csak azért is, mert ha nem tennék, minden bizonnyal sokan egyből arra gondolnának, hogy valamiféle külső támadás érte a bankot, pedig többnyire erről szó sincs.

Sőt, éppen ezért igyekeznek folyamatosan fejleszteni a rendszereiket a pénzintézetek, erre kerül most sor az OTP Banknál is, amely közleményben tájékoztatta már napokkal a leállás előtt ügyfeleit, hogy ne érje őket meglepetés. Mint kiderült, leginkább az éjszakai, hajnali órákban lesznek kimaradások, így mivel ilyenkor kevesebben használják a szolgáltatásokat, vélhetően a fennakadás sem lesz annyira jelentős, mintha esetleg napközben végeznék el a munkálatokat.

„Július 14. - Fejlesztési okból 2024. július 14-én 21:30 órától 23:30 óráig, az online számlanyitás és szerződéskötés, illetve minden olyan digitális szolgáltatás, amely elkészült dokumentumot vagy kivonatot jelenít meg, nem lesz elérhető.”

„Július 21. - Fejlesztési okból 2024. július 21-én hajnali 1:00 órától 3:00 óráig a csoportos beszedéssel és állandó megbízással kapcsolatos információk az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálatán, illetve az internetbankon és mobilbankon nem lesznek elérhetőek.”

„A tájékoztatást az ügyfélelvárások teljesítése, illetve az MNB bankszünnapokhoz kapcsolódó előírásai (Hpt. 286§) miatt hozzuk nyilvánosságra”

– közölte az OTP Bank.

Mi a teendőnk bankszünnapokat megelőzően?

„Ha arról értesülünk, hogy hitelintézetünk bankszünnapot tervez, mindenképp hozzuk előrébb pár nappal tervezett tranzakcióinkat! Ha pedig személyesen szeretnénk bankügyeinket intézni, előzetesen mindig tájékozódjunk a bankszünnap alatt esetlegesen elérhető szolgáltatásokról, az aktuális fióki és pénztári nyitvatartásról bankunk honlapján, telefonos ügyfélszolgálatán, illetve az MNB Országos fiók- és ATM-kereső programjában”

– figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank.