promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bejelentették az új üzemanyagárakat, nem ezt vártuk a kormány fellépése után

Bejelentették az új üzemanyagárakat, nem ezt vártuk a kormány fellépése után

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A kormány fellépése után közzétették, milyen árakon tankolhatunk keddtől.

Ismét az egekben vannak az üzemanyagárak Magyarországon. A KSH adatai szerint hazánkban 4 forinttal drágább a benzin átlagára, mint a szomszédos országokban, míg a gázolajért 10 forinttal kell többet fizetnie a magyar autósoknak. Ez tarthatatlan állapot a kormány szerint, így aztán felszólították az üzemanyag-forgalmazókat, hogy azonnal csökkentsék le az áraikat a régió átlagára.

Ez a múlt héten nem történt meg, így aztán a kormánynak újabb fellépést kellett eszközölnie, amiről hétfő délelőtt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a Kormányinfón. Annyit mondott, hogy a kormány továbbra is arra szólítja fel az energetikai vállalatokat, hogy tartsák magukat a korábbi megállapodáshoz, miszerint a környező országok árainál magasabb árakat a magyar családok sem fizethetnek.

Ez idáig ez nem teljesült, így aztán a kormány továbbra is várja, hogy megszűnjön ez a helyzet, de az autósokat egyre türelmetlenebbek, mert mindenkinek elege van már a magas benzin-, és gázolajárból.

A kormány fellépése után mindenkit azt várná, hogy az üzemanyag-forgalmazók azonnal lejjebb viszik az árakat, ám a hétfőn bejelentett új üzemanyagárak nem ezt mutatják. Rögtön a Kormányinfó után tették közzé, hogy július 9-én, kedden milyen változás lép érvénybe a hazai benzinkutakon, és bizony még nem lélegezhetnek fel az autósok.

Az egy dolog, hogy most nem drágulnak tovább az üzemanyagárak, de nem is csökkennek egy kicsit sem. Keddtől még minden marad úgy, ahogy a hétfői napon is, tehát a következő napokban még ezeken az átlagárakon tankolhatunk a töltőállomásainkon:

95-ös benzin: 618 Ft/liter

Gázolaj: 630 Ft/liter.

Ez persze a héten még változhat, talán reménykedhetünk benne, hogy a hét második felében már alacsonyabb áron kaphatjuk a benzint és a gázolajat.