promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali lépés a magas üzemanyagárak ellen, a kormány megállj parancsolt a hazai kereskedőknek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kormánynak elege lett az egyre magasabb üzemanyagárakból, azonnal közbeléptek.

Néhány hete még milyen jó volt látni, hogy a benzin és a gázolaj is 600 forint alatt volt, azonban a választások óta folyamatosan egyre magasabbra törnek az üzemanyagárak, és most már visszatértünk arra a szintre, amikor a szomszédos országok közül több helyen is olcsóbban lehet tankolni, mint Magyarországon. Egyedül Ausztriában és Szerbiában drágább az üzemanyag, mint nálunk, míg Romániában, Ukrajnában, Szlovéniában, és Horvátországban olcsóbban lehet tankolni. Egyedül Szlovákiában van egyfajta kettős helyzet, ugyanis ott jelenleg magasabb átlagáron kínálják a benzint, mint Magyarországon (624 forint), a gázolajat viszont olcsóbban adják (584 forint).

A következő üzemanyagár-változás június 29-én, szombaton lesz Magyarországon: a benzin ára bruttó 3 forinttal lesz több, a gázolaj ára viszont változatlan marad a hétvégén. Ez azt jelenti, hogy a hónap utolsó árváltozása miatt az alábbi átlagárakkal találkozhatunk majd a benzinkutakon:

95-ös benzin: 613 Ft/liter

Gázolaj: 629 Ft/liter.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a KSH jelentése alapján megállapította, hogy mindkét üzemanyagfajta esetében túl magasak a hazai árak, ezért azonnali lépésre szánták magukat; újfent felszólították az üzemanyagkereskedőket, hogy a családok védelme érdekében térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához és az áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre.

A kiadott adatok szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 606 forint, a gázolajé pedig 611; ez pedig azt jelenti, hogy nálunk az autósoknak 4 forinttal többe kerül a benzin, és 18 forinttal drágább a gázolaj.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hangsúlyozta a pénteken kiadott közleményében, hogy elfogadhatatlannak és igazságtalannak érzik, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai. Hozzátették, hogy ha ezek után sem lesz változás az üzemanyagpiacon, akkor a kormány kész beavatkozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás