promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába a kormány felszólítása, tovább drágítja az üzemanyagokat a MOL
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ismét emelkednek az üzemanyagárak, most már igazán drága lesz a tankolás.

A kormány a napokban felszólította az üzemanyagkereskedőket, hogy haladéktalanul csökkentsék le a hazai üzemanyagárakat olyan szintre, hogy azok ismét a szomszédos országok átlagárai alatt legyenek. A kormány elfogadhatatlannak és igazságtalannak érzi, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országokban élők; közölték, hogy ha nem történik változás a töltőállomásokon, akkor be fognak avatkozni.

Úgy tűnik, hiába a kormány felszólítása, ugyanis tovább drágulnak az üzemanyagok Magyarországon.

A MOL még feljebb vitte a benzin és a gázolaj árát, így július 2-a, keddtől ismét drágábban tudunk majd tankolni a hazai kutakon. A benzin bruttó 2 forinttal, míg a gázolaj beszerzési árát bruttó 3 forinttal változtatják. Így július 2-tól várhatóan az alábbi átlagárakon tankolhatunk:

95-ös benzin: 615 Ft/liter

Gázolaj: 633 Ft/liter.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon a 4. legdrágább most a benzin - Szerbiában kerül a legtöbbe 644 forintos literárral, őket követi Ausztria 636 forinttal, majd Szlovákia 624 forinttal -, a gázolaj pedig a 3. legdrágább nálunk, mivel Szerbiában 685 forintba kerül egy liter dízel, Ausztriában pedig 635-be. Hogy mikortól csökkenhetnek ismét az üzemanyagárak, azt nem tudni, talán a következő bejelentésnek már örülni tudnak majd az autósok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás