promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívfacsaró vallomás a dunakeszi repülőtragédia 17 éves áldozatának édesapjától, önmagát okolja a történtekért
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre több részlet derül ki a végzetes zuhanásról, a gyerekeknek szakemberek segítenek feldolgozni a történteket.

Borzalmas halálhír rázta meg az országot néhány nappal ezelőtt, amikor egy mindössze 17 éves lány vesztette életét, miután lezuhant egy vitorlázórepülővel Dunakeszi közelében. A helyszínre kiérkező hivatásos és önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az életveszélyes koponya- és végtagsérüléseket szenvedett lányt.

Már a helyszínen életmentő beavatkozásra volt szükség, közölte a baleset kapcsán Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A lányt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol másnap belehalt sérüléseibe.

Mint kiderült, Viki még csak mostanában gyűjtötte a rutint, bár az elmúlt három évben már 25 órát repült, a szerencsétlenséget vélhetően egy turbulencia okozta, ami még a rutinos pilóták számára is rendkívüli kihívást jelenthet. A hirtelen magasságvesztésre már nem tudott időben reagálni a fiatal pilóta, így a becsapódást nem tudta elkerülni.

Már a levegőben lehetett látni, hogy nagy a baj

Egy családtag hívta a mentőket, amikor észrevette, hogy nincs a levegőben a gép. Egy család ismerőse pedig azt is elárulta, hogy Viki édesapja magát hibáztatja a történtekért, mivel a vitorlázógépet karácsonyi ajándékként kapta tőle lánya.

Egy közösségi oldalon közzétett bejegyzésben búcsúzott lányától, megtörten hozzátéve, hogy

„Megvettem neki a koporsóját”.

Édesanyja egy Leonardo da Vinci idézettel vett búcsút lányától:

„Ha egyszer megízlelted a repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza”

írja a Kékvillogó.

Pollerman Judit, a Malév Repülőklub vezetője elmondta, hogy a pilótanövendékeknek pszichológus segít feldolgozni a tragédiát. Szabóné Berki Bianka, a Pest vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset lehetséges okát és pontos körülményeit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás