promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újraszámolták a szavazatokat, mégis győztest hirdettek a választáson ebben a magyar városban
Borítókép:  MTI / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az első adatok alapján döntetlen született, azonban több érvénytelen szavazatot is találtak.

Ahogy arról már korábban írtunk, több helyen is olyan eredmények születtek az önkormányzati választásokon, melyek miatt előfordulhat, hogy meg kell ismételni a választást. Ezt azonban újraszámlálás előzi meg, ami mégis eldöntheti a végeredményt.

Ez utóbbi történt Mezőtúron is, ahol egy választókörzetben született döntetlen. Az újraszámolásnál minden párt képviselője részt vett, és végül több érvénytelen szavazólapot is találtak – jelentette be Szűcs Dániel, a város polgármestere.

„Múlt héten vasárnap szavazategyenlőség alakult ki a 4-es egyéni körzetben Patkós Éva és dr. Siposné Varga Ildikó képviselőjelöltek között. A Területi Választási Bizottság pénteken újraszámolta az érintett szavazókörök szavazatait és az egyik szavazókörben több érvénytelen szavazatot is talált a szavazóköri delegáltak által érvényesnek megszámolt szavazatok között”

– írta a városvezető.

„Ezeket a szavazatokat a bizottság (ahol minden oldal képviseltette magát) egyhangú véleménye alapján jogosan érvénytelenítette, így a választást eredményesnek nyilvánították az alábbi eredménnyel:”

1️. Patkós Éva 447 szavazat

2. Dr. Siposné Varga Ildikó 445 szavazat

„Így minden körzetben eredményes lehet a választás és kialakulhat a végeredmény, amely értelmében 8 egyéni körzetből 5 körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek, 3 körzetben pedig a TEKE jelöltjei. Kompenzációs listáról a Fidesz-KDNP további 1 képviselőt, a TEKE további 2 képviselőt delegálhat. Sokak kérdésére válaszolva, az októberben megalakuló új testületben így 6:5 arány alakul majd ki”

– fogalmazott.

A kommentelők között megjelentek a kétkedő hangok, miszerint „érdekes, hogy hirtelen találtak két érvénytelen szavazólapot”, ám a polgármester gyorsan lehűtötte a kedélyeket, és megismételte, hogy a szavazatok újraszámlálását egy olyan bizottság végezte, ahol minden párt képviselte magát. Minden delegált látta ezeket a szavazatokat, melyeknek mindenki elfogadta az érvénytelenségét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás