promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett Karácsony Gergely hatalmas bejelentése: ez változik Budapesten
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Karácsony Gergely nem a levegőbe beszélt, hogy változások lesznek a magyar fővárosban.

Tragédia történt vasárnap hajnalban Budapesten, amikor egy részeg olasz állampolgár belehajtott a Harminckettesek terén a villamosmegállóba. Itt egy 23 éves fiatal nő várakozott, akinek az életét sajnos már nem lehetett megmenteni.

Karácsony Gergely már akkor bejelentette, hogy Magyarország fővárosában valahogy el kell érni a zéró toleranciát, így közös egyeztetésbe is kezdett a rendőrséggel. Ahogyan Budapest főpolgármestere megemlítette, Helsinki és Oslo városának már sikerült elérnie ezt, volt olyan év, amikor egyik város közútjain sem halt meg gyalogos.

Nem olyan rég Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélgetett Rónai Egonnal, ahol terítékre került, hogy bevezetnék a 0-24-es sebességmérést Budapesten. A főpolgármester rögtön hozzátette, hogy természetesen nem szeretnék azt elérni, hogy mindenhol csak 30-al lehessen hajtani Magyarország fővárosában, amit például Brüsszelben is bevezettek, mert az egy nagyon súlyos aránytévesztés lenne.

Karácsony Gergely Rónai Egonnak elmondta, hogy a fekvő rendőrök kihelyezése egy pótmegoldás, de mégis működik, és sokat segíthet a halálos balesetek megelőzésében. Annyi biztos, hogy az autósok a fekvő rendőröket tartják a legidegesítőbbnek, amivel abszolút nem mondunk újat, viszont valóban a leghatásosabb módszer, hogy a járművek lassítsanak.

Magyarország fővárosának a főpolgármestere nem beszélt a levegőbe, mivel a mai napon csütörtökön a Facebook-oldalán bejelentette, hogy a rendőrség 4 új sebességmérőt helyez ki Budapesten.

„Csak az elmúlt 6 hét alatt 10 halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért is van óriási szükség a traffipaxokra. Ezzel persze nem ér véget a Főváros és a BRFK közös munkája, további kamerák kihelyezését látjuk szükségesnek”

- írta Karácsony Gergely, aki mindenképpen azt szeretné elérni a fejélődéssel, hogy 2050-ig nullára csökkenjen a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma.

Két fix sebességmérő készüléket a repülőtér vezető gyorsforgalmi útra helyeztek ki, egyet-egyet pedig a Weiss Manfréd útra, illetve a 6-os számú főútra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás