promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
16 magyar településen rendkívüli eredmény született a választásokon június 9-én
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Június 9-én szavazott Magyarország, néhány településen pedig meglehetősen különleges eredmény született.

Június 9-ére figyelt már az ország legalább két hónapja, hiszen ez a választás kicsit felülírt mindent, amire gondoltunk volna, a részvételi arány is rendkívül magas volt. A pártok jól mozgósítottak, a Tisza Párt színeiben Magyar Péter pedig bejárta az országot, és beszédeket tartott. Aminek végül meg is lett az eredménye, hiszen a Tisza Párt a második helyen végzett az EP-választásokon.

A Fidesz-KDNP 44,79 százalékot szerzett, a Tisza Párt pedig 29,6 százalékot, míg a DK-MSZP-Párbeszéd-ZÖLDEK 8,08 százalékot gyűjtöttek össze. Rajtuk kívül pedig még a Mi Hazánk szerzett mandátumot, hiszen ők kerültek a bűvös 5 százalék fölé. Az ország tegnap este, sőt már majdhogynem ma hajnalban a budapesti eredményeket fürkészte nagyon, hiszen elképesztő versenyfutás történt Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között, a két jelöl fej-fej mellett volt, az utolsó százalékoknál pedig már csak pár száz szavazat választotta el őket egymással.

Nem is csoda, hogy újraszámolás jöhet majd, hiszen rendkívül szoros volt az eredmény.

Születtek amúgy döntetlenek Magyarországon.

Ám voltak olyan magyar települések ahol bizony ténylegesen döntetlen született a választásokon. Annyira közel voltak egymáshoz a jelöltek, hogy totálisan döntetlen született. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, tizenhat településen alakult ki szavazategyenlőség hazánkban a választások alkalmával.

Ezeken a településeken még eldőlhet a jogorvoslatok után az eredmény az egyik vagy a másik fél irányába, ám ha ezek után sem dől el, akkor időközi választásokat kell majd tartani 120 napon belül ezeken a településeken.

Melyik ez a 16 település?

Tarrós (Baranya), Újsolt (Bács-Kiskun),  Sajóivánka és Vatta (Borsod-Abaúj-Zemplén), Rábaszentmihály (Győr-Moson-Sopron), Büss (Somogy),  vármegyében Kisszekeres (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Koppányszántó (Tolna), Bajánsenye, Kissomlyó, Mesterháza és Rátót (Vas), Belsősárd, Szijártóháza, Zalaboldogfa és Zalakomár (Zala) 

A lap arról is beszámol, hogy szavazategyenlőség miatt nem volt eredményes a választás a Baranya vármegyei Pécs 15. számú egyéni választókerületében, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Mezőtúr 4. számú egyéni választókerületében, továbbá a Pest vármegyei Kerepes 5. számú egyéni választókerületében. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás