promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Novák Katalin családja nem panaszkodhat, jól pörög a magánbiznisz Szegeden is

Novák Katalin családja nem panaszkodhat, jól pörög a magánbiznisz Szegeden is

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Novák Katalin volt államfő családjának magánklinikája szép bevételt ért el egy friss beszámoló szerint.

Novák Katalin államfőnek februárban le kellett mondania, de a szegedi családi vállalkozást láthatóan nem érintette a köztársasági elnök körül kialakult konfliktus. Novák Zoltán, az exállamfő édesapja csecsemő és gyermekgyógyász, övé a közismert szegedi Aranyklinika. A legalább 140 alkalmazottat foglalkoztató intézményben több mint 60 szakterületen folyik a gyógyítás és kiváló évet zártak a céges beszámoló szerint. 

Az Aranyklinika Kft.-nek tavaly rekordbevétel jött össze: 1,3 milliárd forint, ami 500 millió forinttal haladta meg a 2022-es 810 millió forintos forgalmat. 

Tavaly a bevételből – a beszámoló szerint – 88,5 millió forintos profitot sikerült kigazdálkodnia a Novák család cégének, így az előző évek halmozott eredménytartalékait is felhasználva, összesen 247,1 millió forint osztalékot fizetnek ki maguknak. Ez gyakorlatilag a cég teljes saját tőkéjét jelenti.

A lemondott államfő egyébként még csak 46 éves, de már nem dolgozhat többé, hacsak nem akarja elveszíteni a jogot az élete végéig járó illetményre, amely jelenleg 4,5 millió forint havonta és évről-évre emelkedik. A hatályos törvény szerint ugyanis, ha „a társadalombiztosítás ellátásaira való jogosultság szempontjából biztosítottnak minősül”, azaz munkát vállal, elesik az összegtől.

Novák Katalin családjának magánklinikája teljes mértékben piaci áron dolgozik, a honlapon olvasható árlista szerint átlagosan magas összeget kérnek el a szolgáltatásokért. 

A klinika hihetetlenül sokrétű, intim plasztikától kezdve az érsebészeten át a bőrgyógyászatig számos betegséggel keresik fel a gyógyulni vágyók. 

Így Novák Katalinnak minden bizonnyal nem kell törnie a fejét azon, hogy hová forduljon, ha jó szakemberre van szüksége, habár tény az is, hogy valamikor államfőként, élete végéig ingyenes egészségügyi ellátásban részesülhet, közpénzből finanszírozott formában.

Lakást nem kért Novák Katalin

A jogszabály alapján lakás és egyfős személyzet is járna a volt köztársasági elnöknek, sőt, a fenntartási és rezsiköltségeket is az állam biztosította volna, de Novák Katalin egyelőre visszautasította ezt a lehetőséget. 

Ellenben a Szabad György irodaházban lévő, közpénzből finanszírozott irodájában továbbra is tevékenykedik, szintén közpénzből háromfős titkárság segíti és élete végéig jogosult meghatározott feltételekkel gépjárműhasználatra. Az autót és a biztonsági gépjárművezetőt a rendőrség biztosítja.